Harstad: Hun hadde hendene fulle også i sin forrige jobb, da hun var informasjonsansvarlig for Festspillene i Nord-Norge. Men fra i høst av har hun gått inn i ett års vikariat som kulturrådgiver for kommunen, etter at Maren Aurebekk er ute i permisjon.

– Det er greit å prøve noe nytt, og planen er å komme tilbake til Festspillene høsten 2017, sier Karlsen.

Sangbok

Denne uka har vært spesielt hektisk. Onsdag ble sangboka for Harstad lansert, et prosjekt Aurebekk jobbet med i ett års tid, og er enda en bekreftelse på hvor sterk Harstad er som korby. I 2013 fikk byen korbystatus som den første, av Norges Korforbund.

Nytt kor

Derfor var det helt naturlig at det torsdag var første øving for et nytt prosjektkor i byen – et multikulturelt kor for voksne.

Harstad er pilotkommune i et prosjekt kalt ”krafttak for sang”, og det er i regi av dette prosjektet at koret er etablert.

– Kommunen har fått støtte fra Musikkens studieforbund og integrering- og mangfoldsdirektoratet til prosjektet, og Børge Nilsen, som til daglig er lærer på Harstad skole er hentet inn som dirigent.

Ikke så mange tilbud

Børge Nilsen var fornøyd etter første øvelse.

kor: Børge Nilsen, lærer ved Harstad skole er dirigent for det nye koret i byen. Arkivfoto Foto: Bente-Lill Dankertsen

– Dette kan bli virkelig moro. Jeg har fått mange nye venner, sa Nilsen etter første øvelse.

Målet er at koret skal kunne være med på året Multicultura og kanskje når Røde Kors markerer at det har vært i byen i 100 år.

– Koret er et lavterskeltilbud for voksne. Det finnes ikke så mange tilbud i denne kategorien, og tilbudet har i første omgang gått ut til mottak, frivillighetssentralen og flyktningguider – men det er åpent for alle voksne som vil være med, sier Karlsen.

Repertoaret er ikke mer spikret enn at det er mulig p komme med forslag underveis, legger hun til.

Street art

Denne uken har også de under 18 fått et bredt tilbud fra kommunen om forskjellige kulturaktiviteter.

–Det er startet syv kurs, der vi har fått støtte fra Utlendingsdirektoratet til gjennomføring, sier Karlsen.

Til helgen starter kurs i Street art, der Torgeir Riise, som til daglig er prosjektveileder for street art på Ungdommens Hus i Harstad, er kursleder.

Kulturell karusell

De fleste andre kursene er kommet godt i gang.

Merete Liavik fra kulturskolen har holdt et populært kurs i småbarnssang. Det er startet en kulturkarusell, der barn fra mottak i alderen 3–12 år får et kurs som spenner over flere kulturuttrykk, der de får innføring i musikk, visuell kunst og teater over en periode på flere uker.

I tillegg er det musikkurs for de litt større barna, der er radiokurs i regi av Radio Harstad og kulturskolelærer Hedda Nilsen og Andreas Ursin Hellebust, som til daglig er foto og filmansvarlig/ungdomskoordinator ved Ungdommens hus.

Skryt

– Jeg må få lov til å skryte av mottakene. De har gjort en kjempeinnsats for å få beboerne til å ta del i det mangfoldige kurstilbudet vi har satt opp denne uka, med nærmest et nytt kurs hver dag, sier Karlsen.