Det er alt for lenge siden Harstad har hett en skikkelig rockefestival. Det har Mikal Johansen og Tommy Vandalsvik tenkt å gjøre noe med. Derfor arrangerer de minifestivalen «Kill the Silence» 27. mai på Ludo.

Dabbet av

– Jeg har lenge gått med rocke-festival i Harstad tanker, da rocke-miljøet generelt har dabbet noe av de siste årene, sier Mikal Johansen.

Med på laget har han fått med seg Tommy Vandalsvik, redaktør i radio Harstad og en sentral skikkelse i rocke-miljøet i byen igjennom en år-rekke.

–Til sammen har vi arrangert mange forskjellige eventer og konserter i Harstad tidligere, sier de to.

Det har også Sparebankstiftelsen Harstad Sparebank lagt merke til, og med sin støtte ga det støtet til det som er årets festival.

Fleksibel

Målet er å lage et festivalkonsept som kan gjennomføres et par ganger i året, og som er såpass fleksibelt at man kan utvide det etter hvert som det utvikler seg. Men i bunnen ligger musikken; en miks av lokale artister og band fra inn- og utland.

– Denne gangen er band fra Finnsnes, Oslo og Sverige som kommer , sier de to. Dette sier de om bandene:

Screenshot This

Screenshot This er et post-hardcore band fra Finnsnes. Store melodier, kraftige vokaler og haugevis av energi på scenen kjennertegner gutta som som har vunnet en rekke talentkonkurranser, deriblant Buktafestivalens Buktatalenter. I fjor vant Screenshot This Bandwagon 2015 og Ramp-stipendet bestående av 250.000 kroner.

Freedumb

Freedumb er en trio fra Oslo som spiller en rocka mix av punk & hardcore, med et stødig og melodiøst lydbilde

Bandet ble etablert tilbake i 2003 og ga ut en rekke demoer fram til 2008, som ble samlet på deres første album: The Freedumb Curse, et album som høstet gode kritikker. Bandet gikk under jorden en stund, men startet heldigvis å spille konserter igjen i 2013 og ga nylig ut plata «Feeding The Tapeworm» som har seilt opp til mange gode anmeldelser.

Jesus Fucking Christ

Marerittet fra nord, Jesus Fucking Christ, er énmannsprosjektet og hjertebarnet til Remi Semshaug Langseth (Like Rats From A Sinking Ship, Attan).

Med sin skamløse miks av alt som er fett, kombineres elementer fra punk, hip hop, hardcore, electro og pop til et eget utrykk: Sinnakåt elektropunk med utestemme.

My dear Addicition

Fjerde og siste artist ut er My Dear Addiction fra Sverige. Etter en nylig tilbakelagt Europaturne (med The Unguided og Eyes wide open) kommer endelig My dear addiction til Norge. Guttene har spilt i lag i ti år, og deres debut album «New Blood» fra 2010 har vært streamet over to millioner ganger på Spotify alene. Deres siste album ‘Kill the silence‘ (2016) ble streamet 100 000 ganger bare på den første måneden og har blitt svært godt mottatt av fansen.

Band 1: Freedumb
Band 2: Screenshot This
Band 3: My Dear Addicition
Band 4: Jesus Fucking Christ