I 10 år har VG2 IKT-servicefag arrangert Sjøveganlanet og någjør de det igjen. Fredag 27. februar til 2. mars er det lan på SjøveganVideregående skole i Salangen kommune. Lanet foregår i skolens kantine.

Lanet ble fort fullt. Arrangementet på facebook ble fortpopulært, og alle plassene ble tatt løpet av en dag. Det er 72 plasser pålanet, som er lite enn det som har vært før. «Sjøveganlanene er det 2 året IKT- servicefag som står for, i år er deten mindre klasse enn det har vært tidligere, så for at vi skal ha størrekapasitet til å ha et litt større lan med flere deltakere har vi fått hjelp av1 året Service og samferdsel ved Sjøvegan vgs.» sier Stine Hanssen Øverli, enav elevene som er med på å arrangere lanet.På lanet blir det muligheter for overnatting. Det ersoveplasser på klasserommene som ligger i nærheten av kantinen. Det blir ogsåsolgt diverse enkle matvarer som nudler, pizza og baguetter, det blir ogsåsolgt brus og andre drikkevarer.

Konkurranser«På lanet kommer det til å blikonkurranser du kan delta på, både på pc og også med andre småting for å halitt avveksling.» sier Stine.

Noen av spillene det skal være konkurranse i er:League of LegendsPremie til 1. Plass: 5000,- kr. Premie til 2. Plass: Et skin til hver person på laget til maks 975 Riot Points.

CounterStrike: Global OffensivePremie til vinnerlaget: 1000,-kr.

Minecraft CreativePremie: Gavekort frakomplett til 500,- Kr.

Andre konkurranser somskal foregå på lanet er:

Lanets tøffeste/fineste PCSom går ut på at crewtpå lanet, bestemmer hvilken PC som er finest og skiller seg mest ut.Premie: Gavekort fra komplett til 500,- kr.

Brus!Som er å drikke en liter cola på kortest muligtid.Premie: Enda ikke satt premie til denne konkurransen.

Lanet er fortsatt i planleggingsfasen og nærmere informasjonom arrangementet kommer på Sjøveganlan2014 på facebook.