Fredag er Magnus Wærness fra Harstad en av hovedaktørene på Broadway Backwards i Oslo. Arrangementet går ut på at kjente norske musikalskuespillere og artister skal fremføre sanger som tradisjonelt blir sunget av det motsatte kjønn.

Wærness skulle egentlig ikke være en av hovedaktørene i musikalkonserten som finner sted i Oslo i dag.

- Jeg ble oppringt av Benedicte Adrian, og da ble jeg spurt om jeg ville synge duett med henne. Da sendte Stig Krogstad meg melding. Han sa at når jeg først var med, måtte jeg involveres mer. Det førte til at jeg skal synge flere låter, og ikke bare duetten med Benedicte, sier han.

Kjente musikaler

- På musikalkonserten får publikum høre sanger fra «West Side Story», «We Will Rock You», og flere. Jeg synes det er kjempeartig. Da jeg deltok på musikaler i London tenkte jeg ofte at jeg selv hadde lyst til å synge en sang, men så går det ikke fordidet er en sang først og fremst kvinner synger, sier Wærness.

I 2011 hadde Wærness flere musikaloppdrag i London og etter at han flyttet tilbake til Harstad har Wærness blitt streamet over 100.000 ganger og spilt på radio.

- Noen sanger kan bli sunget av det motsatte kjønn, men noen passer bare ikke, og det er den utfordringen vi har prøvd å takle i Broadway Backwards, sier han.

Forbilder

Stig Krogstad har vært med i musikaler som Les Miserables, Jesus Christ Superstar og Which Witch, og har gjort stemmeskuespill i filmer som Løvenes Konge og Shrek. Benedicte Adrian har en bakgrunn av operaen og popduoen Dollie.

- Benedicte er hovedtrekkplasteret, og hun er en person jeg alltid har sett opp til. Jeg husker at jeg så henne på Beat for Beat, og da måpte jeg over hvor flink hun var. Det er fantastisk å opptre med personer man har sett opp til da man var ung, sier Wærness.