Hvem hadde trodd at en journalist og en fotograf kunne holde forestilling? Sammen med Kristin Skaare, som sto for musikken, gjennomførte Bård Borch Michalsen og Trym Ivar Bergsmo en opptreden som gikk over all forventning.

Idylliske landskapsbilder, vakker musikk og en tekst skrevet ene og alene til De tusen gleders by; Harstad. Ja, for de opptredende fikk oss virkelig til å skjønne at Harstad har tusenvis av gleder å by på. Det er umulig for enhver harstadværing å ikke føle stolthet og tilhørighet etter denne forestillingen.

Med sine velskrevne og godt gjennomtenkte tekster tar Michalsen Harstad på kornet, og det er tydelig at mange kjenner seg igjen i mange av hans poenger. Hans fine ord om byen flettet sammen med nydelig sang og musikk med friske Harstad-bilder på lerretet i bakgrunnen ble ikke annet enn suksess. Forestillingen er både humoristisk, emosjonell og vakker.

Høydepunktet ble for mange da Michalsen nevnte de mange velkjente Facebook-oppdateringene som daglig er å lese, spesielt fra Harstad-profil og styreleder i HIL, Hugo Kjelseth. Et annet morsomt virkemiddel var da vi på lerretet ble med på kjøretur til Narvik i løpet av få minutter. For ja, hele Harstads befolkning til sammen har faktisk tykktarmer som når helt til nabobyen vår i sør. Og ikke minst har Harstad-innbyggerne til sammen 34 tonn hjerne til disposisjon.

Nok morsomheter. Det var nærmest umulig å ikke kjenne klumpen i halsen da Skaare spilte Å eg veit meg eit land samtidig som skyene og havet danset vals sammen på lerretet i bakgrunnen. De tre opptredende fortjener virkelig skryt for denne forestillingen. Det er tydelig at den mangfoldige teksten, de estetiske og proffe fotografiene samt den godt passende musikken har krevd utallige arbeidstimer. Og all ære til enhver som fremstiller verdens minste storby på denne hyggelige måten.

De tusen gleders by

Lillesalen fredag og lørdag kveld

Publikum: 90

Deltakende:

Bård Borch Michalsen (tekst)

Kristin Skaare (musikk)

Trym Ivar Bergsmo (foto)

foto
foto
foto
foto
foto
foto