Et helt halvt år er den største suksessen på kino i Harstad så langt i 2016. 3. juni hadde filmen premiere, og den går fremdeles.

- Det er mange som tror at sommeren er dårlig for kinoene, men her går det godt. Selv om mange drar på ferie, kommer det også mange til byen, sier kinosjef Knut Tore Abrahamsen.

De tre første ukene var stort sett hver eneste visning av Et helt halvt år utsolgt. Mange gjester hadde ikke vært på kino siden 80- og 90-tallet.

- De trodde at man fremdeles kjøpte billetter i luka ved inngangsdøra, sier Abrahamsen.

- Uvanlig

Stort sett er det filmer som Star Wars og James Bond som topper listen over de mest sette filmene.

At en dramafilm topper listen synes Abrahamsen er fint.

- Veldg vanlig er det ikke. Filmen sørger for at vi ligger 5 prosent over fjoråret i antall besøk, sier han.

Til sammen har det blitt solgt 2082 billetter til filmatiseringen av Jojo Moyes bok med samme navn. Andreplass på listen er Deadpool med 1983 besøk. Tredjeplass har Alvin og gjengen: I farta med 1482 besøk. Mest sette norske film er Birkebeinerne med 1256 besøk.

Hvor mange som kommer på kino er også avhengig av været. Hvis det er dårlig lenge, og det plutselig blir sol, merker man det på besøkstallene.

Storfilmene

Denne uken har The Legend of Tarzan premiere sammen med Istid: På kollisjonskurs. Abrahamsen tror filmene kan gjøre det godt.

- Vi har ingen Star Wars eller James Bond i år, men noen filmer er nesten like populære. På høsten kommer de største filmene som den nye Jason Bourne. Også den norske filmen Kongens nei tror jeg blir bra. Historiske filmer fra Norge bruker å gå godt. Jeg har sett noen klipp fra Kongens nei og den virker veldig bra. Den handler om kongefamiliens flukt da tyskerne innvaderte landet.

Også nye Star Trek, Løvekvinnen og Magnificent Seven har Abrahamsen trua på.

FORNØYD: Harstad kino har en besøksoppgang på fem prosent hittil i år. Flere storfilmer som kommer resten av året gjør at kinosjef Knut Tore Abrahamsen er optimistisk. Foto: Lars Richard Olsen