Vårsesongen starter med nyttårskonserten med FMKN.

Det som også er klart er Nordland teater med stykket "Jeg forsvinner", av Arne Lygre, er en av vår tids mest toneangivende og viktige dramatikere. Marit Adeleide Andreassen er med i en av rollene. Forestillingen undersøker hva som skjer når kjærlighet og vennskap umerkelig oppløses eller brytes av.

Suksessforestillingen Mørkemodig kommer tilbake igjen.

Harstad kulturskole setter opp en større danseforestilling. Av kulturskolens 430 danse-elever får 280 være med i forestillingen «The dreaming room».

For første gang i Kulturhusets historie settes det opp en musikal skrevet utelukkende av noen fra Harstad. Storsalen blir omgjort til et nordnorsk fiskevær i begynnelsen av 1900- tallet. I tidsriktige kulisser og kostymer vil lokale aktører ta deg med inn i en verden av kjærlighet, intriger, død og moro. Publikum vil også få høre musikk som er skrevet av kjente Harstad-artister. Arrangører erLorentz Aspenes, Annette Ekman og Anne-Merethe Ursin. Disse var også ansvarlig for 80-talls-festen som nylig ble arrangert.

Og så er det klart at Ole Paus og Jonas Fjeld er tilbake som To rustne herrer og feirer sitt 20-årsjubileum med nytt show. Mye har skjedd siden 1996. Blant annet har vi fått mobiltelefoner, Internett og strømming av musikk. Men det hindrer ikke to av Norges ubestridte musikalske storheter fra å tørke støv av gamle sanger og gitarer. I tillegg er duoen allerede i gang med å skrive nye sanger sammen.

Cirkus Cirkôr er tilbake igjen; denne gangen med Limits. På klassisk Cirkus Cirkör-maner snus perspektivet. Langs den slakke linen denne gang passerer tematisk en verden av flukt, migrasjon og nye grenser - samtidig som artistenes og gruppens personlige grenser naturlig nok også setter tema.

Riksteateret kommer med "En mann ved navn Ove", og "Fire begravelser og ett bryllup"og  "Bukkene bruse på badeland".

Anne Kat Hærland kommer med forestillingen "Gudbedre".

Og programmet fylles etterhvert med flere artister.