SENDER FRA HARSTAD: – Festspillene i Nord-Norge gis stor plass når vi direktesender fra Kulturhuskaia i kveld, sier NRK-journalist Karen Marie Berg. Foto: Robert Greiner, NRK

Finn fram festspillsmilet og bli med på moroa. Mandag kveld gis Harstad anledning til å vise seg fra sin aller beste side – under sesongåpningen av NRK-serien "Sommeråpent".

Harstad-venn Ingerid Stenvold er programvert for det populære sommerprogrammet som sendes fra Oslo. I kveld spiller hun på lag med NRK-kollega Karen Marie Berg. I to omganger skal Berg inn fra Harstad for å speile festspillstemninga, folkelivet og atmosfæren.

– Jeg gleder meg vannvittig, sier journalist Berg som til vanlig er programleder i radioens "God Morgen Troms".

– Skal innslagene bli så bra som vi ønsker oss, ligger en del i hendene på harstadværingene selv. Derfor: Ta med smil og godt humør og møt opp på Kulturhuskaia fra sånn cirka klokka 21:00. Vi satser på å skape en lun stemning de til sammen 10 minuttene vi skal i tv-ruta.

I tillegg til at harstadværingene selv får være med på å sette preg på sendingen, skal de 15 danserne i "Frikar" i ilden.

– Det samme skal Kari Bremnes. Hun skal blant annet fortelle om hvordan Festspillene har hatt en avgjørende rolle for hennes karriere, sier Berg som har ett eneste ønske for mandagskvelden: Vise Harstad fra sin aller beste side.

Etter "Sommeråpent"-sending, er det radioen som overtar. Tirsdag morgen er det direkteinnslag i Nordnytt fra byen i festivalstemning.