I forbindelse med Agenda Nord-Norge (se direkte fra konferansen her) har harstadmannen Endre Skandfer jobbet med historien om nordlendingen - fra huleboeren til det moderne mennesket.

Den lille kortfilmen hadde premiere på Agenda Nord-Norge mandag i Alta. Filmen er lett inspirert av animasjonsserien "Det var et gang et menneske", og går gjennom titusen år historie på et par minutter. Her er både Tore Hund og Arctic race of Norway representert i en humoristisk tone, der nordlendingens ukuelige optimisme, vilje og motstand mot det meste - samt de utfordringene nordlendingene har hatt, er (over)tydelig forklart.

"Dunder" er allerede solgt til Frankrike, Belgia og Luxemburg. Filmen er basert på Dunderly-universet kjent fra barnebøkene til Endre Lund Eriksen og Endre Skandfer. Nå skal deler av universet gis ut i Kina.

Ender Skandfer

Bøkene om Moi fra Dunderly-universet, skal oversettes til kinesisk. Fra før er barneboka Monstrene i Dunderly, samt tre bildebøker solgt til Kina. Nå skal altså historiene om vesle Moi glede kinesiske barn. Det er det kinesiske forlaget Tsinghua University Press Limited i Beijing som har kjøpt rettighetene fra GAN Aschehoug.

Opphavsmennene bak Dunderly, forfatter Endre Lund Eriksen og illustratør Endre Skandfer har selv vært flere ganger i Kina og tegnet og fortalt kinesiske barn om monstrene i Dunderly. I disse dager setter de seg på flyet igjen.

– På turene våre til Kina har vi truffet mange barn som er blitt veldig glade i Bulder og Moi og de andre monstrene i Dunderly. Det er rørende at barn på andre siden av kloden er blitt gode venner med monstrene, og kjempestas at forlaget nå har bestemt seg også for å utgi Moi-bøkene, sier Endre Lund Eriksen.