CaptainAmerica: The Winter Soldier

Sjanger:action/eventyr/sci-fi

Regissør:Anthony Russo, Joe Russo

Skuespillere:Scarlett Johansson (Natasha Romanoff/Black Widow), Sebastian Stan (BuckyBarnes/Winter Soldier), Chris Evans (Steve Rogers/Captain America), CobieSmulders (Maria Hill), Dominic Cooper (Howard Stark), Hayley Atwell (PeggyCarter), Emily VanCamp (Sharon Carter/Agent 13), Samuel L. Jackson (Nick Fury),Robert Redford (Alexander Pierce), Frank Grillo (Brock Rumlow/Crossbones),Callan Mulvey (Jack Rollins), Anthony Mackie (Sam Wilson/The Falcon)

Spilletid: 136 min

Etter de katastrofale hendelsene i New York med The Avengerslever Captain America et rolig liv i Washington DC hvor han prøver å tilpasseseg den moderne og nye verdenen. Men når en S.H.I.E.L.D. kollega kommer underangrep blir Captain America involvert i et nett av forviklinger som truer med åsette hele verden i fare.

Captain America slår seg sammen med The Black Widow, menstrever med å avsløre den omfattende konspirasjonen mens han kjemper motprofesjonelle leiemordere som prøver å få ham til å tie. Når de forstår detgigantiske omfanget av de ondes planer, verver Captain America og Black Widowen ny partner; Falcon. Men snart blir de konfrontert med en uventet fiende –The Winter Soldier.

Captain America: The Winter Soldier er desidert en av debedre filmene som er verdt å få med seg. Og førstefilmen, Captain America: TheFirst Avenger, kan ikke sammenlignes engang!

Oppfølgeren forteller en spennende og interessant historie,hvor handlingen foregår i moderne tid. Den gir oss et innblikk i den virkeligeverdens internasjonale overvåkningspolitikk, i tillegg til at den skaperspørsmål rundt bruken av våpen til å skape fred i verden.

Vi møter også og blir bedre kjent med den mystiske WinterSoldier.

Filmen byr på mye action og mange slåsscener – derfor viljeg anbefale den til ungdom fra 15 år og oppover.