Pompeii

Sjanger: action/eventyr/drama

Regissør: Paul W.S. Anderson

Aldersgrense: 15 år

Spilletid: 105 min

Det er sensommer i år 79 f. Kr., og byen Pompeii skinner ved foten av det mektige fjellet Vesuv. Slaven Milo, som tilhører en styrtrik båteier, drømmer om dagen han kan kjøpe seg fri og gifte seg med sin herres datter, Columba. Det Milo ikke har noe anelse om er at Columbas far har lovet henne bort til en romersk senator for at han selv skal kunne nedbetale et lån.

Milo vet imidlertid at vennen og gladiatoren Nigellus blir tvunget til å slåss i Colosseum i en kamp han tilsynelatende ikke har noen sjanse til å overleve. Mens Milo prøver å legge en plan for å redde kameraten får han vite at Columba er lovet bort og at han selv er solgt til en ny herre. Når ting ser ut til å ikke kunne bli noe verre eksploderer plutselig Vesuv med styrken til 40 atombomber og slenger en strøm av glovarm røyk og aske innover byen. Lava renner ned fjellsiden og dreper tusenvis av mennesker.

Mens Pompeii saket men sikkert blir tilintetgjort er Nigellus fanget inne i Colosseum, Columba er sperret inne i familiens villa og Milo er fanget om bord på et skip med kurs mot Napoli. Resten av Pompeiis innbyggere flykter fra den utslettede byen, men Milo er fast bestemt på å vende tilbake for å redde sin elskede og vennen sin.

Bad Neighbours

Sjanger: komedie

Regissør: Nicholas Stoller

Aldersgrense: 11 år

Spilletid: 96 min

Alt er sus og dus for det nybakte foreldreparet Kelly og Mac, helt til en studentforening med 50 pøbler flytter inn i nabohuset. Det blir starten på en heftig konflikt som fører til mange lattervekkende opptrinn.