Peter Parker strever fortsatt med å balansere et liv som high school-student og ansvaret som superhelten Spider-Man. I tillegg ønsker han å tilbringe mer tid med kjæresten Gwen Stacy.

Når han – med hjelp av kameraten Harry Osborn – begynner å etterforske farens fortid oppdager han dypt begravede hemmeligheter. Samtidig tar han opp kampen med de to nye, farlige motstanderne Rhino og Electro som har én ting tilfelles: OsCorp.

«The Amazing Spider-Man 2» er minst like god som eneren – om ikke bedre.

Filmen handler blant annet om kjærlighet, men viktigst av alt handler den om å finne seg selv og hva man står for. Den byr på mye spenning og mange spektakulære actionscener, og det har blitt brukt en fin veksling mellom de dramatiske elementene og eksplosiv action.

I denne oppfølgeren spilles hovedpersonene Peter Parker og Gwen Stacy av de talentfulle og flinke skuespillerne Andrew Garfield og Emma Stone. Vi blir også kjent med en ny figur kalt Max, hvor hans digitale strømversjon er imponerende skapt.

«The Amazing Spider-Man 2» byr på mye handling fordelt på kort tid, som gjør at filmen aldri er kjedelig å følge med på. Dette er en leken og morsom heltefilm som passer til ungdom fra 15 år og oppover.