Foran en fullsatt Lillesal ble alle følelser spilt ut med imponerende profesjonalitet. Hadde man ikke vist bedre kunne man tro skuespillerne hadde vært på scenen i mange år.

To klasser fra dramalinjene og musikklinja utfoldet seg til beste karakter. Mord, skudd, gift, humor, gråt, strømbrudd og en enorm spilleglede fikk publikum til både å le og juble.

I nesten to intense timer brukte de på å finne fram til morderen. I god Agatha Christie ånd var de fleste mistenkt før de klarte å avsløre morderen i en dramatisk sluttscene.

Kriminalkomedien var skrevet av ikke den ukjente humoristen Knut Nærum.

Lærer og regissør Hanna Dal strålte av stolthet da Harstad Tidende møter henne rett etter forestillingen.

– Jeg er bare så sprekkeferdig av stolthet. Vi har jobba så hardt med dette siden august i fjor, og når de leverer på dette nivået, blir jeg rørt, sier hun.

– Forestillingen levde

Stykket hadde mye tekst, og det var til tider lange dialoger og monologer, men elevene kunne sin tekst.

– Jeg føler virkelig de fikk forestillingen til å leve. Jeg er også imponert. Dette er ikke folk som kun står på scenen. De er elever som også har mange andre fag det skal få med seg, sier hun.

Theo Enda (t.v) og Mika Welander leverte i sine roller. Foto: Odd Leif Andreassen

Mika Welander hadde en av de sentrale rollene i forestillingen, og han smiler bredt når Harstad Tidende spør hvordan dette var.

– Det var litt av en opplevelse. Helt utrolig følelse å stå på scenen foran så mye folk og kjenne den gode responsen fra dem. Det har vært mye pugging, men det har ikke manglet på motivasjon til å pugge, også hjemme, sier han.

Amalie Sofie Kvile syntes de siste ukene har vært skikkelig intens.

– Det har vært mye hard jobbing, og da er det så deilig å kunne få oppleve denne fantastiske kvelden, sier hun.

Det var spenning og dramatikk gjennom hele stykket. Her er det Viktor Valør Noreng som peker med pistol mot Martin Furu Bergersen. Foto: Odd Leif Andreassen

– Ga et ekstra kick

Theo Enda syntes det var fantastisk artig å spille ut denne krimkomedien foran publikum.

– Dette har jeg drømt om lenge. Det ga et ekstra kick da vi klarte å imponere publikum og få dem til å le, sier han.

Også Hedda Borch Mørtsell synte det var morsomt å utforske krimkomedien.

– Det var faktisk lettere enn jeg trodde på forhånd, og det var morsomt å høre reaksjonen fra publikum under forestillingen, sier hun.

Forestillingen varte nesten to timer, men en 20 minutters pause. Hvem morderen er får ingen lov til å si. For torsdag kveld har de ny forestilling i Lillesalen.