For hele programmet, se www.ilios.no

Marianne Beate Kielland, festivalleder:

On/Off - Visuell forestilling med MiNensemblet

– Jeg ønsker å framheve denne forestillingen, først og fremst fordi vi har å gjøre med et svært godt ensemble, som attpåtil hører hjemme i vår region. MiNensemblet har fått med seg tre spennende komponister med delvis bakgrunn fra Nord-Norge, og gir oss en fantasifull forestilling der lys kommer til å være ett av hovedtemaene.

Vibeke Høydahl, styreleder:

Gallerikonsertene:

Fata Morgana av Terje Rypdal, med Mattias Rodrick, el-cello

Musikkteater av og med Thomas Myrmel

The Zoo is Far, Christian Wallumrød Ensemble

– Jeg anbefaler på det varmeste alle våre gallerikonserter - Galleri NordNorge er et nydelig lokale å være på konsert i. konsertene blir garantert stemningsfulle, hver på sin måte, og man kan bare lene seg tilbake og nyte musikken og stemningen som blir skapt der og da.

Mattias Torsfred, styremedlem:

Trekkspillkontrast Traktement med Evelyn Petrova og Øivind Farmen.

– Her blir det høyt under taket - bokstavelig talt. For første gang tar Ilios i bruk Bertheustorget til en kveldskonsert, og jeg har store forventninger til trekkspillkonserten vi har valgt å ha der.

Kristoffer Kaas, styremedlem:

Unge komponister:

Nye Unge Toner - Plugged

Torsdag, Harstad Kulturhus, Storsalen Scene

Young Generation

Lørdag, Harstad Kulturhus, Lillesalen

– Hvem vet, kanskje har vi noen av fremtidens store komponister på Ilios-festivalen i år? I to ulike prosjekter er det ungdommer som skal komponere musikken som fremføres.

Cecilie Rødland, styremedlem:

Passing Images - Frode Haltli

– Frode Haltli berører alltid. Etter å ha opplevd ham i flere ulike settinger, blant annet under Ilios, har jeg lært han å kjenne som en fantastisk flott musiker med en eksepsjonell følsomhet og musikalitet.

mattias torsfred, vibeke høydahl, marianne beate kielland, kristoffer kaas, cecilie rødland. styret i ilios, iliosfestivalen 2008 Foto: børge hoseth, børge hoseth