For vakkert var det tirsdag kveld, da mannskoret Bel Chorus fylte Trondenes kirke med velklang innpakket i glanset julepapir.

Julestemningen satte seg umiddelbart da pianist Hans Julius Edvardsen slo an første tone i «Do you hear what I hear». Og grepet ble bare fastere og fastere.

Repertoaret denne desemberkvelden var variert og bestod av gammelt og nytt materiale. Spesielt er det grunn til å fremheve den vakre tolkningen av Dance With a Stranger-låten «Long December Night». Anneli Drecker har oversatt den til norsk, og i tirsdag kveld ble kirkerommet på Trondenes fylt av en meget hørbar versjon, bearbeidet av korets dirigent Dag Erik Enoksen.

For oss som har en forkjærlighet for Tommy Körberg og Sissel Kyrkjebøs  duett «Julen är här», var det med en viss grad av spenning vi gikk til kirken i kveld. Men heller ikke denne julesangen rakk å bli mange toner og strofer gammel før all rimelig tvil og skepsis måtte tre til side: Meget godt. Ja, faktisk på grensen til S.

Konsertens definitive høydepunkt ble «Julsång», eller  «O Helga natt» om du vil. Jussi Bjørlings versjon vil for alltid stå som en påle. Men vi vil lenge minnes Bel Chorus sin fremførelse også, med solistene Dag Erik Enoksen og Tord Bergersen som fjellstøe solister. At denne klassikeren påkaller emosjoner, kom tydelig til uttrykk i form av flere våte  øyekroker. Ta det som et kompliment, Bel Chorus! Og sett den øverst på publikums ønskeliste til neste jul. Denne får vi garantert ikke nok av.

Du kan lese mer om konserten i Harstad Tidendes papirutgave torsdag.