Instruktørene og musikerne Martin Lien (trommer), Christo Stangness (bass), Petter Söderberg Sture (bass) og Magnus L. Kristoffersen (gitar, sang), har i løpet av uka hatt ansvar for lokale ungdommer som deltok på seminaret Benjamins Corner under årets NUK-festival.

Dette er en nyskapning både innen NUK og Festspillene, som har som målsetting å inspirere ungdom til å spille i band.

Sydet av band på 80-tallet

– Vi har registrert at aktiviteten på bandfronten i Harstad har vært dalende de seneste årene, sier Stangnes, Lien og Kristoffersen. Alle tre harstadværinger, lever av musikken, men ikke lenger bosatt i byen.

– Kanskje kan initiativet som kom fra Benjamins minnefond om å samarbeide med Festspillene gjennom etableringen av Benjamins Corner være med å tenne en gnist blant unge musikere til å starte eget band, sier de tre, og får full støtte fra Benjamins far, Söderberg Sture.

– Jeg var selv en del av rockemiljøet i Harstad på 80-tallet mens jeg bodde i byen. Da sydet av band innen både rock, pønk, new wave og synthpop, husker jeg, sier Söderberg Sture, som i dag bor i Fredrikstad.

Egne konserter på Karma

– I løpet av NUK-uka har vi blant annet hatt fokus på hva det vil si å spille i band. Alt ifra å organisere konserter og spillejobber, til det å jobbe samme som team, skrive låter, og ha struktur på de man driver med.

– Vi satte sammen de tre bandene som fikk spille egne konserter på Karma torsdag. Alt de fremførte har de laget selv i løpet av de fire dagene vi har vært sammen med dem, sier de fire instruktørene, som er håper at Benjamins Corner er kommet for å bli som en del av NUK- festivalen.

– Vi er imponert over dette tiltaket. Det bare må fortsette.

– Det er tøft og jæ ... lig artig å spille i band. Vår tanke er også å sprite opp ungdommen til å tørre. Det er lov å prøve og feile. De aller fleste som digger å holde på med musikk, finner ganske sikkert et instrument de behersker, sier de fire.

De tre bandene Grønt Lys, Son of Pitch og Feilgrep som opptrådte Karma, viste både kvalitet og spilleglede under fremførelsene av låter de har laget i løpet av NUK-uka.

Kveldens heldigste av de unge musikerne var nok Iben Einan i bandet Feilgrep. Hun fikk overrakt en splitter ny gitar av Söderberg Sture.

– Rått, uventet og utrolig inspirerende, sa en overrasket Iben til Harstad Tidende.

gitargave: Iben Einan med gitaren hun fikk av Petter Söderberg Sture. Bak fra venstre Maia Noble- Strand, Sander Kjølhaug og Peder Foshaug i bandet Feilgrep Foto: Andreas Isachsen
Grønt lys: Bandet viste solide saker med to flotte låter og fine sangharmonier. Foto: Andreas Isachsen
Son of Pitch: Lovende takter fra bandet som absolutt har noe å fare med. Foto: Andreas Isachsen