I Harstad er det studenter som tar faget Praktisk prosjektledelse som står for arrangementet. Fem grupper har ansvar for hver sin del av dagen som starter med jubileumsfrokost for næringslivet klokken 0800. Senere er det verksteder for barn og unge og jubileumskafé for borgerne. I bolken som er for alle, blir det blant annet opplesning av tekst og musikk. Dagen avsluttes med servering og konsert i Nordic Hall.

Konferansier og sikkerhetsansvarlig for sistnevnte arrangement er student Neil Krogstad. Han forteller at Tromsø-artisten Dagny stiller opp på scenen i Harstad. Han og studentene har jobbet med jubileet siden januar. Prosjektet er deres eksamen.

- Alle med tilknytning til universitetet er velkommen, sier han.

ARRANGØR Neil Krogstad er konferansier for festen i Nordic Hall. Foto: Privat

Arbeidet med feiringen er god trening.

- Det er hele tiden nye ting som dukker opp og problemer som må løses. Det er nyttig å være kreativ, og en fin øvelse for oss som studerer praktisk prosjektledelse, sier han.

På festen i Nordic Hall blir det også paneldebatt ledet av Bård Borch Michalsen der Marianne Bremnes, Mona Slåtto Olsen, Maria Utsi, Tonje Isaksen og Kriss Rokkan Iversen deltar.