I fjor ble det mye bråketter åpningsforestillingen. Det blir det nok ikke i år.

Les mer: -Overrasket, begeistret og forarget

Vinneren av den anerkjente pianokonkurransen Top of the World 2015, Nordnorsk Opera og Symfoniorkester og den unge, finske sopranen Tuuli Takala står på scenen når de 51. Festspillene i Nord-Norge åpnes i Harstad Kulturhus i juni.

Åpningsforestillingen

I 2015 er det 150 år siden den finske komponisten Jean Sibelius ble født. I den anledning har festspilldirektør Tone Winje invitert tre finske utøvere.

Sopranen Tuuli Takala ble utnevnt til finsk ”Young Musician of the year 2014”, og skal være solist under åpningskonserten, der det blir mye musikk av den finske komponisten Jean Sibelius.

Vinneren av den internasjonale pianokonkurransen Top of the World, som kåres den 19. juni i Tromsø, skal også være solist sammen med Nordnorsk Opera og Symfoniorkester.

Top of the World International Piano Competition er en konkurranse for unge pianister i alderen 17-35 år, og holdes i Tromsø hvert annet år. Konkurranse samler deltakere av høy klasse fra store deler av verden. I juni går Top of the World av stabelen for fjerde gang.

Det finske soprantalentet Tuuli Takala ble i 2014 utnevnt til ”Young Musician of the year” av Pro Musica Foundation i Finland, og har vunnet flere sangkonkurranser. Hun debuterte som Nattens dronning i Mozarts Tryllefløyten på den finske nasjonaloperaen i oktober 2013.Takala studerer opera ved Sibeliusakademiet i Helsiniki.

Nordnorsk Opera og Symfoniorkester er finaleorkester i Top of the World og orkester under Festspillenes åpningskonsert.