På Bark Spiseri & Bar har omsetningen under festspilluka blitt på mer enn hele mai måned til sammen. Daglig leder Nils Arthur Geitanger er meget fornøyd.

– Festspilluka har gått vanvittig bra. Vi har budsjettert med en utrolig god omsetning. Hele dagen har lokalet vært fullt. Varene det har gått mest av er øl og vin, sier han til Harstad Tidende. Dette var kafeens første festspill, og de var godt forberedt på trafikken.

–Til enhver tid har det vært fire servitører og tre kokker på jobb. Alle har hatt ekstremt mye å gjøre.

Geitanger tror pågangen kommer til å fortsette å være stor til tross for at festspillene er over.

–Nå som fellesferien starter håper og tror jeg at vi kommer til å fortsette å ha mange gjester, sier han.

Gode tall

På Jordbærpikene har også folk flokket seg.

–Det har vært fullt her hele tiden. I tillegg til de vanlige gjestene våre har vi også hatt en avtale med festspillene om at artistene kan komme til oss for å spise. Det har vært stas, sier daglig leder Siri Gjertsen.

At kafeen på Bysenteret har fått god omsetning i løpet av uka er sikkert og visst, men Gjertsen vil ikke gå ut med noen tall.

–Omsetningen er veldig bra, noe mer vil jeg ikke si.

Det har ikke vært mange ledige bord til overs på Smak av Vahl.

– Her har det gått i ett og vi har hatt lange vakter. Det har vært mange slitne sjeler på jobb, ler driftsleder på Vin av Vahl og Smak av Vahl, Stian Evensen.

Han håper gjestene ble fornøyd under festspilluka og at de vil fortsette å besøke kafeen nå som folkefesten er over.

Mindre øl

På De fire roser har de merket at folk har handlet i forhold til været.

– Været har ikke vært det beste, så vi har ikke fått brukt uteserveringen vår så mye som vi hadde håpet. I fjor kjøpte gjestene våre utrolig mye øl for å nyte utendørs. I år har det gått mer i vin. Til gjengjeld har vi solgt vanvittig mye vin!, sier daglig leder Grete Byberg.

Hun har ennå ikke fått tid til å se ordentlig på omsetningstallene, men tror at de ligger på omtrent det samme som i fjor, altså veldig bra.

– Det er for tidlig å si noen tall, men alt jeg kan si er at vi har fått en utrolig bra omsetning. Vi har solgt mye mer mat i kafeen år i forhold til i fjor, noe som sikkert kan forklares av det kalde været, sier hun.

Spesielt etter storsalforestillingene har de merket stor pågang.

De ansatte på Gründer har fått lengre vakter i den hektiske uka. Daglig leder Jonas Holmen er fornøyd med at det har vært liv og røre i byen.

- Vi har solgt en betydelig mengde av alle tilbudene våre, og spesielt mye milkshake!