Totalt er det solgt 1104 billetter til de forskjellige forestillingene under årets standupfestival.

Han gikk rett på sak og startet med å be Harstad Tidende fjerne bildet som ble brukt til å promotere festivalen.

– Jeg så så feit ut. Jeg ringte rett til klinikken og bestilte time til fettsuging. Denne gangen ba jeg dem om å ta helt inn til beinet, og dermed var stemningen satt.

Han påpekte at han ikke lever noe glamorøst liv, selv om mange kan tro det. Blant annet trakk han fram da han i 2017 trodde han skulle bli kåret til best kledde.

– Prisvinner etter prisvinner ble ropt opp, men ikke mitt navn. Til slutt var det en ekstrapris, som styggest kledde. Den fikk jeg. Lillebroren min er sadist. Han sier jeg kler meg ut i en blanding mellom Lilly Bendris og Bobbysocks, sier han.

– Husk å være dere selv, det er det ingen andre som kan være, sier han.

Erlend Elias. Foto: Odd leif Andreassen
Erlend Elias. Foto: Odd Leif Andreassen
Erlend Elias. Foto: Odd Leif Andreassen
Erlend Elias. Foto: Odd Leif Andreassen

– Hvor er ungdommen

Erlend Elias sier han er frisør, forfatter, skrulle, luresame, singel og makeupartist.

– Jeg liker å være den som skinner sterkest når jeg er på scenen. Ingen skal overskygge meg. Han blir ofte spurt om hvorfor han kan gå i så trange bukser. Jeg lærte av Great Garlic Girls hvordan jeg kan tape utstyret.

Han syntes ikke noe om at snittalderen på de i salen var høy.

– Hvor er ungdommen i Harstad. Jeg tar ingen over 22,5 år. Jeg liker mye glitter og stas. Men så er problemet at homo er blitt så politisk korrekt. Enten er du homo eller i Høyre.

– Ikke alltid greit med stort utstyr

Han fortalte også at det å ha et for stort utstyr ikke alltid er til det beste når man er homo.

– Nå jeg tar fram min, nekter de. Det ender at jeg må til stadighet snu meg rundt, sier han til latter fra salen.

Han fortalte om da han var i Sverige og fikk tilbud om å pule en tidlig morgen.

– Jeg syntes det var et merkelig tilbud å få tidlig på morgenen, men jeg tenkte at det kunne ikke skade med en kjapp en, hvem får vite om det. Men så visste det seg det var å støvsuge.

Erlend Elias har nylig pusset opp leiligheten og han ba om tilbud fra flere håndverkere.

– Det finnes så mange nydelige utlendinger, så da jeg skulle pusse opp leiligheten, falt valget på en kjekk utlending. Midt under oppussingen ringte han og fortalte at jeg kunne tømme meg på hans kontor. Jeg tenkte hvorfor ikke og dro til kontoret. Som dere sikkert har forstått må han på enda et norskkurs. Det var litt språkproblemer. Vi har avsluttet samarbeidet, sier han til applaus fra salen.

Reiser lite i utlandet

Elias sier han reiser lite utenfor landets grenser, for han synes ikke han får den servicen han fortjener.

– I utlandet får jeg ikke VIP-plasser, kommer først i køen. Da jeg nylig var i Spania fikk jeg ingen fordeler. Jeg ble så lei meg at jeg tenkte å hoppe fra brua. Men jeg kunne ikke hoppe med alle ringene, for da ville ikke bankforbindelsen få noe å selge etter meg.