Sjanger: krim/drama

Regissør: David O. Russell

Skuespillere: Christian Bale (Irving Rosenfeld), BradleyCooper (Richie DiMaso), Amy Adams (Sydney Prosser), Jeremy Renne (Mayor CarminePolito), Jennifer Lawrence (Rosalyn Rosenfeld), Louis C. K (Stoddard Thorsen),Jack Huston (Pete Musane), Michael Peña (Paco Hernandez/Sheik Abdullah), SheaWhigham (Carl Elway), Alessandro Nivola (Anthony Amado)

Spilletid: 138 min

American Hustle er en Oscar-nominert krimdrama som er basertpå en av 70-tallets mest originale skandaler, satt til Jerseys underverden.Filmen har vunnet hele tre Golden Globe-priser, for beste film samt for bestebirolle og hovedrolle til Jennifer Lawrence og Amy Adams.

Den geniale svindleren Irving Rosenfeld og hans vakre ogsmarte partner, Sydney Prosser, lever av å gi folk forfalskede lån. Paret leverpå en sky av kjærlighet og stjålne penger – helt til den dagen FBI kommer pådøren deres og avslører hele operasjonen. Irving og Sydney blir presset avFBI-agenten Richie DiMaso til å samarbeide med byrået. De blir tvunget inn iJersey underverden som består av mafiaer og bestikkelser. En borgemester blirfanget mellom svindlerne og FBI – og samtidig blir Irvings uforutsigbare kone,Rosalyn, den som kan få hele korthuset til å rase.

American Hustle er rett og slett en god røverhistorie.Filmen velter seg i 70-tallets fargerike klær, veldige hårfokus ogkjønnsrollemønstre. Den er underholdende og humoristisk. Skuespillerne i defire største rollene har alle blitt Oscar-nominerte for deres skuespill. Foreksempel Amy Adams er én av flere grunner til å få med seg denne filmen; hungjør en god jobb i rollen sin når hun bevisst spiller på sin kvinnelighet ogfeminitet i et ellers mannsdominertmiljø.

Jeg anbefaler filmen først og fremst til voksne, men ogsåungdom som interesserer seg for 70-talls musikk (i filmen får vi høre blantannet Wings, Elton John, ERO, med flere).