Hvorfor fly skuespillere fra Spania hit når hvem som helst kan utføre jobben? Det spørsmålet satt jeg igjen med da de to spanjolene lagde små bevegelser bak skjermen. Med ferdiglagde animasjoner og noen pianotoner i bakgrunnen lekte de opptredende seg med regn, elefanter og hav. Det var både fint og tøft å se på, men nøyaktig hva de ønsket å formidle var vanskelig å oppfatte. På gebrokkent engelsk snakket de uten mikrofon i det store verdensrommet, så selv de voksne slet med å få med seg budskapet. Likevel får de pluss for å ha lært seg de to første setningene på norsk.

Skuespillerne bevegde seg også foran skjermen. Det var tydelig at de hadde en sinnsstemning, men lyset var rettet mot oss i publikum, samtidig som det var mørkt på scenen. Det var rett og slett umulig å se ansiktene deres, i tillegg til at det var vanskelig å høre hva de sa. Konseptet med skygge på video er fiffig, men det er det eneste som er fiffig i denne forestillingen.

De 19 barna som var til stede satt passivt og fulgte med og virket til tider utålmodig. Noen gikk underveis. De opptredende prøvde hardt å være morsom, men det kom ingen latter fra publikum.  Dette hadde kanskje passet bedre for voksne samtidskunst-entusiaster enn barn i toårsalderen. 80 kroner per hode er en noe stiv pris å betale for 30 minutter med merkelige bevegelser. Dette koster mer enn det smaker.

BARNAS FESTSPILL: In the GardenFINN 2014VerdensrommetTorsdag 26.06.14Terningkast: 2Publikum: 42 til sammen. 19 barn.