Sjanger: action/sci-fi

Regissør: Doug Liman

Skuespillere: Tom Cruise (Cage), Emily Blunt (Rita), Brendan Gleeson (General Brigham), Bill Paxton (Master Sergeant Farell), Jonas Armstrong (Skinner), Tony Way (Kimmel), Kick Gurry (Griff), Franz Drameh (Ford), DragomirMrsic (Kuntz), Charlotte Riley (Nance), MassayoshiHaneda (Takeda), Terence Maynard (Cruel Sergeant), Noah Taylor (Dr. Carter), Lara Pulver (Karen Lord), Madeleine Mantock (Julie)

Spilletid: 113 min

Lev – dø – repeter. ”Edge ofTomorrow” er en storslått action- ogsci-fi-historie med Tom Cruise, Emily Blunt og Bill Paxton i hovedrollene. Filmen er regissert av Jason Bourne-skaperen Doug Liman.

I en nær framtid blir jorden invadert av fremmede. Menneskeheten blir stadig utsatt for angrep som ingen armé klarer å bekjempe. Bill Cage er en amerikansk offiser som aldri har vært i strid før, men nå befinner han seg i kampens hete. I løpet av noen få minutter dør han, men befinner seg på uforklarlig visi en tidsloop. Om og om igjen gjennomgår han de samme kampene. Han kjemper og dør, for å så våkne opp igjen. Men for hver gang han dør og gjenoppstår lykkes Cage, sammen med spesialstyrke-soldaten Rita Vrataski, å komme et skritt nærmere målet: å beseire fienden.

«Edge ofTomorrow» er basert på den japanske tegneserien All YouNeed Is Kill, og er en ren underholdende effektfest av god kvalitet. Filmen byr på solid sciencefiction med mye action, og en spennende og interessant historie fortalt ved hjelp av gode figurer. Krigssekvensene er intense, men man ser lite blod. Til gjengjeld byr filmen på overraskende mye humor.

Tom Cruise skuffer sjeldent – heller ikke i «Edge ofTomorrow». Han presterer godt i hovedrollen, og er et solid sentrum for begivenhetene. Det eneste jeg kan sette en finger på er slutten i filmen, som er litt «kjedelig» og kunne vært lagd mye «mørkere». «Edge ofTomorrow» passer ungdom fra 16 år og oppover.