Dan Børge Akerø, konferansier under åpningskonserten Ilios 2010 Foto: presse, presse

Han er ikke bare kjent som Norges første talkshowstjerne; han knyttes tett opp mot musikkonkurranser som Bravo Bravissimo, Talentiaden og Kjempesjansen. Han har de siste fem årene ledet stipendkonkurranser ved Norges Musikkhøgskole, og han innrømmer at han er en person som elsker klassisk musikk og opera.

- Ny musikk er både spennende og krevende. Jeg gleder meg til å komme til Harstad og synes selv jeg er heldig som får æren, sier Akerø.

I løpet av ILIOS sin åpningskonsert torsdag kveld får han oppleve Forsvarets Musikkorps Nord-Norge og dansere fra Harstad Kulturskole.

Jazzmusiker og komponist Erlend Skomsvoll har komponert konsertens hovedverk ”Dsjåkåccåråckå”, for FMKN og slagverker. Kveldens solist er Hans Petter Vabog.

På programmet står også Frøy Aagres ”Factory”, arrangert for anledningen, og akkompagnert av dansere fra Harstad Kulturskole.

- Koreografien Marianne Nordeng har laget til danserne fra kulturskolen er helt rå, sier en entusiastisk Cecilie Rødland, som i tillegg til å jobbe med informasjon ved Harstad kulturhus også er med og arrangerer ILIOS.

- De er også veldig flinke til å lage kostymer som passer til danserne, og det blir stilig. Jeg tror at konserten kommer til å bli veldig stilig, både visuelt og musikalsk, og jeg er søkkimponert over danserne, sier Rødland.