Torsdag til lørdag fylles Harstad sentrum av musikk, men du har kanskje ikke hørt alle artistene som spiller? Vi gir deg oversikten i rekkefølgen de skal spille her.

Torsdag

Inge Bremnes - klokken 1830

Inge er en ung artist og låtskriver fra Kvæfjord i Troms. Med sitt personlige utrykk og særpregede stemmemateriale, flettet sammen med inspirasjon fra blant annet Jeff Buckly, Coldplay, Sigur Rós og Ásgeir Trausti, har han imponert på konserter og turnéer både i England og Norge.

Madcon - klokken 1945

Etter et par års pause var Tshawe Baqwa og Yosef Wolde-Mariam tilbake like før jul i fjor. Med låtene «Don't Worry» og «Keep My Cool» kom de tilbake til hitlistene. Duoen ble kjente verden over med låta Beggin i 2007.

DumDum Boys - klokken 2130

DumDum Boys har holdt koken i 30 år og spilte sist på Bakgården i 2012. Slagerlisten fra et av Norges største rockeband inkluderer blant annet låtene Splitter Pine, Englefjes, Stjernesludd, Metallic Hvit, Enhørning, Tyven Tyven, Ikke faen, Brændevin og Møkkamann.

Fredag

Admiral P - klokken 1830

Siden gjennombruddet i 2011 har Admiral P herjet på de norske hitlistene. Mest kjent er låta Snakke litt som ble nominert til Spellemannspris og solgte til 13 ganger platina.

Triosphere - klokken 2000

Med harstadjenta Ida Haukland i spissen har metallbandet Triosphere skaffet seg et stort, internasjonalt publikum takket være tre, kritikerroste album og intensiv turnévirksomhet på det europeiske kontinentet.

Oslo Ess - klokken 2130

I fjor satte de fyr på Bakgården da de opptrådte som De fjerne slektningene, sammen med rapperen Onkl P. I år skal den hardtspillende trioen stå alene på scenen. Bandet har to førsteplasser på VG-lista.

Nico & Vinz - klokken 2300

De har spilt med Taylor Swift, underholdt for David Letterman og har mange hundre millioner avspillinger på YouTube. Nico & Vinz slo gjennom over hele verden med låta Am I Wrong i 2014 som du kan høre her.

Lørdag

Ratapakk - klokken 1830

Per Hartvigsen (for det meste kalt Pelle) og Egil Einarsen er duoen som helt siden 2005 har stått bak bandet Ratapakk. I dag består bandet av seks  musikere fra Harstad som fremfører groovy pop/rock skrevet og komponert av bandet selv.

Lars Vaular - klokken 1945

I fjor ble bergensrapperen Lars Vaular kåret til årets liveartist. Grunnen får du oppleve lørdag. Han har vunnet tre Spellemannpriser så langt i karrieren og har i løpet av det siste året gitt ut tre minialbum som alle har høstet strålende kritikker.

Slade - klokken 2115

På 1970-tallet var de verdens største glamrock-band, og de herjet hitlistene på 1980-tallet med klassikere som “Cum On Feel The Noize”, ”My Oh My” og “Run Run Away”. Lørdag får du oppleve de gamle heltene på Bakgården.

ZOO - klokken 2300

Med monsterhiter som Evig Ung, Vent, ikkje legg på, Slogfunk ogLinemor var de Norges heteste pop-band. Gruppa Zoo har røtter tilbake til 1960-tallet, men det var først med inntoget av Ketil Stokkan at bandet fikk luft under vingene og platekontrakter. Gjennombruddet kom i 1979 da de ga ut albumet Noregs heitaste, mens det virkelig tok av året etter med albumet Z på maken og sangen Evig ung. I 1981 etter ga de ut albumet Gaya, og sangen Vent, ikkje legg på førte til at bandet ble landets heteste band i noen år. Så ble det brått slutt. Nå gjenforenes bandet i Harstad lørdag, og forventningene er store.