I det dypeste mørket kom de veltrente, nærmest nakne kroppene til syne på scenen i Storsalen. Hva skal de forestille? Figurene i Vigelandsparken? Romvesen? Gollum fra Ringenes herre? Det er uvisst. Det vi derimot vet er at dette er dansere som har lagt utallige treningstimer bak seg for å få denne forestillingen perfekt. Og det er den. Perfekt til hver minste detalj. Hver eneste bevegelse er kirurgpresis helt ut i fingertuppene, og koreografien gjøres så synkront at en skulle tro det var videoanimert.

Det var nærmest umulig å sitte stille i setet da rytmen og den sterke bassen bruste gjennom salen, samtidig som danserne briljerte feilfritt. De lidenskapelige menneskene med skarpe blikk viser en utenomjordisk fysikk. Går dette virkelig an å gjøre med en menneskekropp? Nakendrakten samtlige av danserne har på seg avslører mye, noe som gjorde hele opplevelsen fascinerende. Nå kunne vi tydelig se hvor vakker dansekroppene var i de mest finurlige positurer. Lyssettingen var også med på å forsterke uttrykket.

Corps de Walk er koreografert av den ettertraktede koreografen og danseren Sharon Eyal fra Israel. Hun har tydelig fokus på det mystiske, erotiske og androgyne i koreografien. Ansiktsuttrykkene til danserne var svært effektfulle, og de så til tider ganske creepy ut. Dansekompaniet Carte Blanche fyller 25 år, og denne opptreden var den siste av forestillingene til en verdensdekkende turné. Samtlige av danserne utstråler profesjonalitet, og de 55 minuttene var en sann fornøyelse for øyet. Det er fascinerende hvordan de opptredende holder ut og gjennomfører ethvert steg med like mye kraft. Danserne veksler mellom statiske bevegelser og til å smelte sammen, noe som skaper en herlig kontrast. Det er rett og slett deilig å se på.

Jeg satt imidlertid og ventet på at hele koreografien skulle nå klimaks idet musikken hørtes ut som at den bygde seg opp til noe revolusjonerende. Dette høydepunktet kom dessverre ikke. Det finnes også grenser for hvor mye en kan variere koreografien til de tolv nakenkledde danserne. Mange av de samme trinnene gikk igjen, noe som ble litt kjedelig, men samtidig skapte en rød tråd i forestillingen. Likevel nådde de opptredende fram med dansegleden deres som traff meg rett i hjertet, og det er fantastisk å se så lidenskapelige dansere som gir absolutt alt de har av energi.