Reiv opp billetten og dro fra forestillingen

- Det som skulle være en festforestilling virket heller som direktørens avskjedsforestilling, sier Frode Iversen.

FORLOT I SINNE Frode Iversen fryktet først at hans hurtige exit fra festspillenes åpningsforestilling kunne slå negativt ut for hans kone, Hanne CS Iversen. Arkivfoto  Foto: odd leif andreassen

festspillene

Kritikk og ros har haglet mot Festspillenes åpningsforestilling siden framførelsen lørdag. I dag uttrykte både ordfører, fylkesmann og festspillenes egen styrenestleder skepsis til forestillingen som var satt sammen av Amund Sjølie Sveen. Kritikken mot Statoil er noe av det som har vært vanskelig å svelge for enkelte. Samtidig fikk forestillingen terningkast 6 av Nordlys og karakter 5 av Harstad Tidende.

En av dem som reagerte sterkest var Frode Iversen. Han ropte "fysj",reiv til slutt opp programmet og forlot forestillingen i sinne.

- Dette skulle være ei festforestilling som feirer 50 års jubileet. For meg virker det heller som om det var direktørens avskjedsforestilling. Håper noen ser at hun driver festspillene bort fra folk, og lager forestillinger for sære og smale kunstarter, sa Iversen senere på sin Facebook-side.

Han sier til Harstad Tidende at han først ikke ville kommentere saken fordi han fryktet at det kunne slå uheldig ut for kona og politiker Hanne CS Iversen.

- Hun sa at jeg bare skulle ta det med ro, men jeg har ikke veldig lyst til å si så mye mer om saken annet enn at jeg aldri før har savnet en mann som jeg nå savner Birger Carlsen, den tidligere festspilldirektøren.

Nord24.no skrev mandag at en mann forlot et sete reservert Statoil, men det var i så fall ikke Frode Iversen. Han var ledsager til Hanne CS Iversen, og var invitert av festspillene.

festspillene