Kristian ute av The Voice

SLÅTT UT Kristian Kristensens The Voice-eventyr er over. 

kultur

Kristian Kristensen (21) fra Harstad er ute av The Voice. Han tapte semifinaleduellen i Team Espen (Lind) mot Pål Rake fra Egersund fredag kveld.

Kristensen fremførte Maria Menas “Home for Christmas” under direktesendingen fra Chateau Neuf i Oslo. Rake sang "Kokken Tor" av deLillos.

- Helt fenomenal

Sondre Lerche sa om Kristensens fremføring:

- Kjempefint!. Du får tynt falsetten. Det er alltid en fryd å høre deg synge.

Espen Lind var enda mer begeistret:

- Når du treffer sweetspot oppstår det noe som ingen andre i konkurransen klarer. Du er helt fenomenal.

Men det holdt ikke mot Rake. Espen Lind ga Rake enda bedre uttelling enn Kristensen, og tv-seerne var enige i den vurderingen.

- Norges nye stjerne

I kveldens semifinale fordelte mentorene 100 prosent på sine to deltagere (for eksempel 55-45, 70-30). Oppå prosentsatsen ble seernes stemmer lagt, og den som da fikk flest stemmer gikk videre til den store finalen fredag 13. desember. Kristensen har fredag etter fredag sunget seg videre i sangkonkurransen. Gjennom hele programmet har han høstet svært gode tilbakemeldinger, blant andre fra Espen Lind, som tidligere har uttalt at Harstad-talentet er Norges nye stjerne.

Jenter 18-25 år

I et intervju på trykk i Harstad Tidende sist lørdag la Kristensen ikke skjul på at han har fått mye oppmerksomhet på grunn av sine tv-opptredener.

- Jeg opplever stadig at folk begynner å synge bak meg fordi de kjenner meg igjen. En tur på kjøpesenteret er annerledes nå enn før. Flere kommer bort for å ta bilde sammen med meg. Det er også mange som stirrer ekstra mye.

Han innrømmer at han aldri blir lei.

- Hovedsaklig er det jenter i alderen 18 til 25 år som tar kontakt. De spør som regel om vi kan møtes, og sier at de er stor fan av meg. Det er gøy, men jeg pleier å avvise dem på en hyggelig måte, sier Kristensen.

Drømmer om egen musikal

I tillegg til å ha vært travelt opptatt med The Voice-øvinger, er Kristian også elev på musikallinjen ved Bårdar. Her er dagene fylt med sang, dans, skuespill og en god dose kulturglede. Når han er på skolen, ligger fokuset hans på det han gjør der, og han har fått god avkobling fra tankene om The Voice. Det tror han har vært viktig.

- Jeg digger musikaler, så jeg klarer ikke å tenke på annet når jeg driver med det. Det å kunne formidle en historie gjennom en musikal er fantastisk. Jeg drømmer om å en dag kunne sette opp min egen musikal med meg selv i hovedrollen, sa Kristensen i intervjuet.

Vil til USA

Han er ikke i tvil om at det er musikk han vil drive med resten av livet. Drømmen er å kunne reise på turné rundt om i verden og ha et stort publikum på hver av plassene.

- Først vil jeg satse på en musikkarriere her i Norge. Deretter har jeg lyst å flytte til Los Angeles eller Florida for å prøve å satse. Samtidig er jeg lei av mørketiden og kulden.

Om han noensinne kommer til å flytte tilbake til hjembyen Harstad, er uvisst.

- Det er en merkelig tanke, men når jeg skal slå meg ned med hus og partner, har jeg lyst til å være i Harstad. I så fall er det lenge til, sier han.

- Hva er hemmeligheten dersom en vil lykkes som artist?

- Å være seg selv, uten tvil. Det er fort gjort å bli påvirket av alle rundt deg. Samtidig må man ikke gi opp.