Anmeldelse Kalde Mønster: Gir nytt perspektiv på folkedansen

Dansefilmen ”Kalde mønster” er resultatet av Bygda Dansar sitt prosjekt i Troms, kjent som ”Arktisk Takt”. Prosjektet har gått over 3 år, og hatt som mål å gjøre ungdom oppmerksomme på kulturarven deres, nemlig folkedansen fra Troms.

Utdrag fra filmen: - Dansefilmen kan forhåpentligvis vekke en ny interesse for folkedans, skriver Harstad Tidendes anmelder.  Foto: Kalde mønster

kultur

Prosjektet har blant annet resultert i dansefilmen ”Kalde Mønster”, regissert av Sigurd Johan Eide som er profesjonell danser, og koreograf.

Folkedansen er kulturhistorisk viktig, og gjennom prosjektet ”Arktisk Takt” og dansefilmen ”Kalde mønster” får ungdommen muligheten til å utøve dans som er i ferd med å dø ut. Dansefilmen gir et nytt perspektiv på folkedansen. Den utforsker muligheter, og skaper øyeblikkskunst.