Supersmukt fra Hollow Hearts med strykere

Hollow Hearts kan fort være i ferd med å bli en ny publikumsyndling og erobre hele Nord-Norge, i god Hekla Stålstreng-stil.

Hollow Hearts er i ferd med å erobre nord, de erobret i alle fall Harstad kino mandag. Foto: Steve Nilsen  Foto: Steve Nilsen

Ida Løvheim i Hollow Hearts, Harstad Kino. Foto: Steve Nilsen  Foto: Steve Nilsen

Hollow Hearts
  • Med strykere Johannes Liebig (1. fiolin), Signe Johansen (2. fiolin), Stina Ahlgren (bratsj) og Alma Andersen Øydvin (cello)
  • Festspillene i Nord-Norge
  • Harstad kino, mandag
kultur

Harstad kino var nesten fullsatt mandag, og stemninga var stor da bandet gjestet byen på nytt under festspillene. For nøyaktig ett år siden holdt de også konsert på festspillene, men da for færre publikummere i et mye trangere lokale, tidligere Karma.

Spesiell produksjon

Vokalist Ida Løvheim sa at årets konsert var en veldig spesiell produksjon for dem, ettersom de nå hadde med seg fire strykere. De gjorde nok at denne konserten ble noe sartere og roligere, selv om det svingte godt på et par tre låter.

De fire strykerne inntok forsiktig scenen, og fikk ikke briljert ordentlig før mot slutten av konserten i for eksempel Sorrow’s Daughter, der de løfter alvoret og dramatikken i låten. Sangen er om en hendelse i Malangen på 1700-tallet, der søskenparet Birte og Benjamin tar livet av Birtes ektemann.

– Jeg er i slekt med Birte, sa vokalist Ida Løvheim.

Hollow Hearts, Harstad Kino. Foto: Steve Nilsen  Foto: Steve Nilsen

Ida Løvheim. Foto: Steve Nilsen

Løvheims særegne stemme og sjarmerende kommentarer fra scenen er gull. Musikalsk er de topp solide alle sammen, men det er Løvheim som er signaturen til bandet. De leverere folk-countrymusikk i beste americana-stil, og kan til tider minne om for eksempel Brandi Carlile eller First Aid Kit.

Og mange kan nok kjenne seg igjen i tekstene. Det handler om å forlate noen, om å komme fra bygda og se lysene fra byen, og ikke minst om å reise, der også «Travelling Songs» er navnet på deres andre album som kom i februar.

Mye reising

«Ei reise i bokstavelig form handler om å drømme eller mimre seg bort», sa Løvheim til Nye Troms da nyskiva ble sluppet. Og det er en drømmereise å høre på musikken deres! En aldri så liten «fun fact» kan også være at bandet selv også har holdt konsert på en reise, mellom Hammerfest og Tromsø, om bord i et Widerøe-fly i lufta.

Gitarist Christoffer Nicolai Mathisen har et par tøffe soloer mot slutten. Han er også den som får fram latteren både på scenen og i salen, da han i starten av konserten er nær ved å stupe bakover, da han nærmest snubler i alle instrumentene bandet har med seg.

Nord og fjord

Han er fra Nordland, trommis Michael Pedersen Jacobsen fra Finnmark, vokalisten sjøl fra Målselv, og Ida Karoline Nordgård på bass fra Balsfjord, så her er sånn cirka hele Nord-Norge representert. Til felles for dem alle, også strykerne, er ifølge bandet, at de absolutt alle kommer fra en fjord.

I tillegg til egen konsert på Festspillene i fjor, var de med på vuggesang-prosjektet «Solnatt». Løvheim deltok også for to år siden i produksjonen Dylan på nordnorsk, som også ble spilt på en del av byens eldreinstitusjoner. Noe vil kanskje også huske henne fra bandet Rustholk samme år.

Hollow Hearts, Harstad Kino. Foto: Steve Nilsen  Foto: Steve Nilsen

Hollow Hearts med strykere ble en flott opplevelse i Harstad kino. Foto: Steve Nilsen