Ilios med spektakulær undervannsperformance:

Dette har Harstad og verden aldri sett før

Gjennom vannkikkerter på en plattform utpå havet får publikum oppleve det som desidert må kunne kalles – ett av høydepunktene under årets Ilios.

Skal se i vannkikkerter: Festivalsjef for Ilios, Anders Eriksson (t.v.) har fått med seg halve byen på den spektakulære forestillingen settes opp ute på havet, og sees gjennom vannkikkerter fra en flytende plattform. Her med folk som skal se eller bidrar på ulike måter: Anita Tennbakk, Johan Bjønnes, Jan Roar Nikolaisen, Oddvar Bremseth, Ola M. Løkholm, Kjell Arthur Helmersen, Martin Nordvik Olsen, Kristin Norheim, Anders Søvik, Dominique Guyot, og Anne Gerd Lehn.   Foto: Tone A. Karlsen

kultur

Det er opplevelsen Sub Adventure av den fremmadstormende performancekunstneren Tori Wrånes, som skal settes opp lørdag 2. februar, som mildt sagt krever ekstra rigg.

Liggende forestilling

Arrangementet skjer under vann, i havet et hemmelig sted like utenfor byen. Publikum fraktes av B & B Touring med rib ut til en flytende plattform, som Seaworks, Polarkonsult og EA Smith lager. Havnesjefen har påtatt seg oppdraget med å taue riggen ut til visningssted. Og der skal publikum ligge på reinskinn, og kikke gjennom vannkikkerter ned under havet der alt foregår. Sikten på denne tida av året, under havet, skal være på 90 meter.