Ketil og kassegitaren

Gjennom hele førti år har man hørt Ketil Stokkan i ulike formater. Både som medlem av ZOO, med sofistikert popmusikk, gjennom bluesbandet Stokkan, og de siste årene som soloartist med ganske så variert musikalsk uttrykk. Men dette er første gang man møter han med kun kassegitaren.

Nakent: Aldri før har man hørt Ketil Stokkan i en så enkel innpakning fra en scene. 

kultur

Han er ikke helt alene da, han har sikret seg god drahjelp. Selveste Svein Dag Hauge flankerer han på den ene siden med sine gitar, og den amerikanske kvinnelige felespilleren Heather Hardy, på den andre. Sistnevnte var et særdeles frisk pust.

Det interessante var å høre Stokkan prate og fortelle litt fra scenen, noe jeg tror jeg ikke har opplevd tidligere. En lang karriere har selvsagt gjort mannen så rutinert at dette ikke på noen måte fremstod som uvant for han. Små anekdoter, pussige småpoenger, og selvsagt enkelte ordspill på noen av sangtitlene.