Det skapes utvilsomt forventninger når et av Norges fire største rockeband er tilbake i byen, tretti år etter at de sist opptrådte på Gammelbrygga.

Raga Rockers har alltid hatt ry på seg for å være et utmerket liveband, ikke minst takket være bandets ubestridte frontfigur og vokalist Michael Krohn i spissen.

På grense til det kjedelige

Men fredag kveld virket det som det fra startensom det var noe som manglet. Første halvdel av konserten var på grensen til det kjedelige. Stemningen på arenaen var heller ikke elektrisk, antakelig fordi publikum ventet på bandets store hitlåter.

Og de kom, og med dem kom også andre enn bare blodfansen i skikkelig stemning.

Skapte det ekstra

Men frem til da var det først og fremst gitarist Eivind Staxrud som holdt liv i konserten og publikum med sine gitarsoloer som skapte det ekstra trøkk i låtene som manglet.

Joda, resten av bandet gjorde også jobben, men denne kvelden utopes utvisomt Staxrud til «Man of the Match».

Det ble elektrisk

Stemningen tok seg kraftig opp etterhvert som den ene av gruppas hiter etter den andre ble fremført, men ikke før selve «gromhiten» Noen å hate kom som ekstranummer ble det elektrisk i nye bakgården. Hadde stemningen på arenaen vært like energisk resten av konserten ville den utvislomt blitt legendarisk og historisk i harstadsammenheng.

TERNINGKAST 5