Men torsdag slet han og bandet med å få publikum i stemning.

Det er selvsagt ingen takknemlig oppgave å gå på som band nummer to en torsdag kveld. En svært glissen arena under Store Ps konsert tidligere, ble fylt opp med adskillig flere da Høyem gikk på.

Slet med lyden

Fortsatt med god plass til mange flere, men de som var der syntes å ha det vanskelig med å komme i god festivalstemning. Det kan skyldes at Høyem og bandet slet noe innledningsvis.

Lyden var til å begynne ikke spesielt god, men heldigvis gikk det ikke lange stunden før det rettet på seg, men helt perfekt ble det aldri. Til tider var den noe overarbeidet og diskant, bass og mellomtoner var ikke i balanse.

Høyems sangstemme er utvilsomt blant de beste innen norsk pop/rock. Den kler låtene hans perfekt, både på de mer lavmælte og rocka låtene. Derfor var det synd at lyden bidro til at den ikke kom helt til sin fulle rett.

En smule monotont

Undertegnede vandret omkring på arenaen, snakket med folk og sjekket lydforholdene.

–Lunken stemning, god lyd men god konsert, var i det hele tatt tilbakemeldingene. Men kanskje kan den noe labre stemningen blant publikum være at den første halvtimen ikke ga oss de helt store høydepunktene? Lavmælt, mollstemt og kanskje til tider en smule monotont.

Høyem har holdt konsert i Harstad fire-fem ganger tidligere. Jeg har væt på tre av disse.

Torsdagens konsert var nok ikke blant de jeg kommer til å huske best.

Jeg hadde ærlig talt også trodd det skulle være langt flere inne på selve arenaen. Når man velger å flytte arena slik Bakgården har gjort i år, er antakelig en av årsakene at man skal kunne trekke flere til arenaen.

Det var som sagt god plass til langt flere. Dessverre kan nok ikke begrepet stinn brakke brukes denne torsdag kvelden.

2000 innenfor portene

Festivalsjef Jan Santocono var derimot strålende fornøyd med fremmøte.

– Dette var den best besøkte torsdag noen gang. Det viser at det var lurt å flytte. Med om lag 2000 innenfor portene er dette tall vi ikke har opplevd tidligere, og lover svært bra for de to neste dagene, sier Santocono.

2000 fant veien til Sivert Høyems konsert. Så mange har ikke besøkt Bakgården på en torsdag tidligere. Foto: Knut Godø
Foto: Knut Godoe ht.no
Foto: Knut Godoe ht.no
Foto: Knut Godoe ht.no
Foto: Knut Godoe ht.no
Foto: Knut Godoe ht.no
Foto: Knut Godoe ht.no
Foto: Knut Godoe ht.no
Foto: Knut Godoe ht.no
Foto: Knut Godoe ht.no
Foto: Knut Godoe ht.no