Hun har selv skrevet både tekst og musikk til sangen «Hope St.», og inspirasjonen til temaet i sangen fikk hun under et opphold i Los Angeles.

Stine har vokst opp i en musikalsk familie med en pappa som har spilt mye amerikansk musikk, og det har nok satt sine spor i hennes musikalske utvikling.

Kontrastenes by

Debutlåten «Hope Street» har et alvorlig tema, forteller hun.

– Dette er ikke en poplåt, men kommer vel heller inn under sjangeren «americana» som er en musikalsk blandingsform som uttrykker kjernen i det amerikanske kulturelle særpreget. Under et opphold i Los Angeles i 2016 bodde venninna mi og jeg i bydelen Downtown LA, ikke langt fra ghettoen Skid Row der de fattigste av de fattige holder til.

– Vi våget selvfølgelig aldri å gå dit, men når vi kjørte gjennom denne bydelen, fikk vi se mye elendighet. LA er en by med enorme kontraster, fra de aller rikeste i Beverly Hills til de hjemløse vi så på gata i slumkvarteret Skid Row. Her gikk uteliggerne med alt de eide i ei handlevogn, og dette gjorde et så sterkt inntrykk på meg at jeg ville sette ord på det. Sangen er en beskrivelse av virkeligheten der, og jeg prøver å få fram frustrasjonen i refrengene.

Planlegger release-konsert

Sangen «Hope St.» er spilt inn i et studio på Trondarnes Folkehøgskole der Stine har fått god hjelp av Harald Markussen.

– Nå er sangen ferdig innspilt og klar til å gis ut, og det vil skje ganske snart. Siden jeg bare synger uten å spille noe instrument, er det litt utfordrende for meg når jeg lager musikk, men jeg gjør det på min måte. Etter videregående skole tok jeg ett år på Trøndertun Folkehøgskole på Melhus der det undervises i musikk og dans. Jeg valgte selvfølgelig vokallinja, og i løpet av det året utviklet jeg meg mye både med hensyn til sang og som person.

– Inspirasjonen til sangene jeg lager kommer ofte når jeg har det kjipt, og da fungerer musikken som terapi for meg. Til høsten planlegger jeg en release-konsert enten på Evenskjer eller i Harstad eller begge steder. Dette er egentlig langt utenfor min komfortsone, for jeg er en ganske sjenert person, men når jeg står på scenen, er det glemt, forteller Stine.