Nærmere 90 unge røster fylte den gamle kirka med sang som rørte. Det er Ung Kirkesang som de siste dagene har vært samlet til Sangfest Nord. Unge sangere fra 16 kor mellom Molde og Harstad har øvd fram til flere flotte innslag under gudstjenesten.

Ola Bremnes sin sang til Trondenes kirka i et smakfullt arrangement av Arne Dagsvik gjorde inntrykk og likedan var Sigvald Tveit sitt arrangement til ”Herre Gud ditt dyre navn og ære” fra ”Herr Petters lovsang” storslagent som postludium. Det utløste spontan applaus! Godt integrert i kora var både Trondenes Mottettkor, et lite orkester og orgelet.

Men kora og orkesteret deltok i nesten alle musikkinnslaga. Spesielt slående vakkert var vekselsangen mellom kor, solister og menighet. Dette opplevde vi både i salmesang og i de faste liturgiske innslaga. Det er all grunn til å sette høyt det verdifulle barnearbeidet som blir gjort gjennom alle disse kora.

Det var Ingjer Grøm som dirigerte, mens Maria-Daniela Raasch satt på orgelkrakken. Prost Arne Håkonseth holdt preken, mens Marianne Bremnes, Kari Einejord, Linda Liljevangen og Jonas Kråkenes var tekstlesere.

Gudstjenesten ble holdt i en stram dramaturgi noe som var nødvendig da det var radioopptak. Men det gjorde ikke noe. En god festspillgudtjeneste var det i alle fall.

Les mer: Åpning med mange besøkende

HØGTID: Det var høgtid og verdighet over festspillgudstjenesten. Prost Arne Håkonseth holdt preken og var tekstleser. Her sammen med Linda Liljevangen og Jonas Kråkenes.