Magnus Utvåg i Nordic uteliv har huset festspillklubben de siste årene, men da i de gamle lokalene til Sjøbua. Men i år foreslo de for Festspillene at Torvet 3 kan være bedre egnet, ettersom det er lysere her, litt mer trendy, og ikke minst plass til flere folk.

– Torvet 3 er et mer fremoverlent sted, der vi virkelig har lyst til å leke oss. Samtidig er det viktig for Festspillene å samarbeide med noen som vil skape noe bra. Vi er kjempefornøyd med valget av ny festspillklubb, og tror dette blir strålende bra, sier festspilldirektør Maria Utsi.

På Tovet 3 går alt fra 19-åringer til folk i 60-årene, så her mener Festspillene at de vil nå et bredt publikum. Vegg-i-vegg på baren Sitat, blir det bransjeklubb hvor artister og bransjefolk kan henge mellom arrangementene.

– Torvet 3 passer veldig bra inn i årets tema på Festspillene som er dialog. For å snakke sammen og reflektere, må man ha gode møteplasser, og det tror vi årets festspillklubb vil bli, legger Utsi til.

Festspilldirektøren liker estetikken i de nye lokalene. Hun er også veldig glad for at det er plass til 150 publikummere under de forskjellige arrangementene som skal settes opp her.

– Arrangementene som skal gå på årets festspillklubb er kuratert i hovedsak av Tromsø Jazzfestival. Byens egen kontrabassist, Knut Erik Sundquist, har også kuratert noe. Det blir et sammensatt program som spenner fra alt mellom jazz og sigøynermusikk. Målet er at festspillklubben skal romme alle sjangere og uttrykk, slik at vi når alle publikumstyper, sier Utsi.

Arrangementene på festspillklubben pleier å være populære. Utsi forteller at billettsalget også i år går godt.

Torvet 3 skal kles i årets festspillfarge som er gul, og vil ellers få litt festspillpreg samtidig som man beholder stilen utestedet allerede har.

– Vi har håndtert konserter og arrangementer her tidligere, så det skal gå fint. Her blir festspillmeny, festspilldrink og mange ansatte i sving for å lage den beste festspillklubben. Vi gleder oss veldig, sier Magnus Utvåg, leder Nordic uteliv, og Patrick Schjelderup, daglig leder.

– Dette blir helt klart den fineste festspillklubben, legger Utvåg til, som har over 15 års erfaring fra bransjen.