Disse to filmene overrasker positivt

Begge filmene opplever svikt hos publikum, men likevel synes du bør se Batman Ninja og Solo: A Star Wars Story.

TO GODE FILMER Både Batman Ninja og Solo: A Star Wars Story får skryt.  Foto: Kollasj Disney og Warner Bros. Home Entertainment

kultur

23. mai hadde Solo: A Star Wars Story premiere i Norge. Kort tid etterpå ble det klart at filmen ikke klarer å spille inn så mye penger som Disney hadde ønsket.

Bransjenettstedet Variety er blant nettstedene som mener at det ikke var smart å komme med en ny Star Wars-film bare fem måneder etter Star Wars VIII: The Last Jedi.

Uansett. Vi synes det er mange gode grunner til å se filmen som fokuserer på Han Solo - og kompisen Chewbacca. Her får du blant annet se hvordan de møtes og hvordan de skaffer seg det ikoniske romskipet Millennium Falcon.

Etter en treg start, skyter filmen fart, og seiler opp som en favoritt blant de nye Star Wars-filmene.

Hør mer om filmen i ukens episode av podkasten LOLbua som lages av Harstadværingene Jon Cato Lorentzen, Mats Rindahl Johansen og Lars Richard Olsen:

Les også: Denne grøssende Netflix-serien bør du få med deg

Alden Ehrenreich spiller rollen som Han Solo, og gjør det med akkurat nok selvtilfredshet som figuren krever. Game of Thrones-stjernen Emilia Clarke er Solos kjæreste, mens Paul Bettany spiller skurken Dryden Vos. De to siste har vi ikke sett på film i Star Wars-universet tidligere, men gjør begge en imponerende innsats.

Effektene er ikke fullt så stormannsgale som vi har blitt vant til i serien, men det synes vi bare er bra. Her er det karakterene som står i fokus.

Helt ny Batman

Den andre filmen vi anbefaler, er Batman Ninja. Tittelen er litt teit, men liker du japansk animé og Batman, er dette midt i blinken. Her vrimler det av samuraier, ninjaer og skurker fra Gotham City. Animasjonene og stilen er helt unik. Bak står blant annet designeren av serien Afro Samurai.

Filmen har ikke en veldig høy score hos publikum, men anmelderne roser den originale Batman-filmen. På siden Rotten Tomatoes får Batman Ninja hele 89 prosent score når alle anmeldelsene regnes sammen. Filmen finner du blant annet på iTunes Movies.

Minecraft-hjelp

I LOLbua-episoden får du også høre om spillutvikler Erling Hoff Martiniussen som for to uker siden slapp det norske tenkespilllet Prime Mover til PC. Her flytter du på tall, tenker logisk og løser stadig vanskeligere problemer.

Vi har prøvd spillet, og synes det er bra, men hver uke slippes det hundrevis av nye spill. Det er vanskelig å slå gjennom, men det er nettopp det Erling Hoff Martiniussen og 4BitGames klarte.

God hjelp fikk han blant annet fra Minecraft-skaperen Markus "Notch" Persson som ut av det blå ga skryt til spillet på sin Twitter-konto.

Les mer om dette her

Sjekk også ut forrige ukes episode her hvor vi snakker med spillutvikler Johan Gjestland som i tillegg til å ha laget Fugl også eier deler av en flyplass i Lofoten:

Bak podkasten finner du tre spillentusiaster fra Harstad, Jon Cato Lorentzen, Mats Rindahl Johansen og Lars Richard Olsen. Hver uke kan du høre dem, og gjester, i nye episoder. Følg også gjengen på Instagram og Facebook.

Les også: Nå kan du høre Harstads største podkast på HT.no

Les også: Harstadværing ble sjef i et av Norges største spillselskaper