Snakker om alt fra spill til Donald Trump:

Nå kan du høre en av Norges mest populære nerdepodkaster på HT.no

I LOLbua skal det egentlig handle om populærkultur og spill, men ofte sklir det ut.

VETERANER Magnus Tellefsen, Lars Richard Olsen, Jon Cato Lorentzen og Mats Rindahl Johansen (som ikke var på plass da bildet ble tatt) gir deg hver uke siste nytt og anmeldelser om spill og populærkultur.  Foto: Kollasj/Magnus Tellefsen

kultur

Fra i dag av kan du høre podkasten LOLbua på HT.no. Harstadværingene Jon Cato Lorentzen, Lars Richard Olsen og Mats Rindahl Johansen står bak programmet som de lager sammen med søringen Magnus Tellefsen.

- Det handler stort sett om populærkultur og spill, for det er det vi egentlig kan noe om. Men det sklir gjerne ut, og litt for ofte snakker vi om Donald Trump og andre store og små ting som vi ikke kan la være å kommentere, sier Lorentzen.

Hør nyeste episode her:

Podkasten har ofte mer eller mindre kjente gjester i tillegg til de faste programlederne. Blant annet har gjengen ha tt besøk av komiker Hasse Hope, spillutviklerne bak suksessen Owlboy og Jørund Pedersen som gamer i Nord-Korea.

LOLbua lager også spesialepisoder, som denne episoden av SIDbua der du kun fåre hør musikk fra Commodore 64:

Lang fartstid i spillbransjen

Etter å ha vært spillspaltist i mange år for VG og Aftenposten, ble Jon Cato Lorentzen daglig leder for spillselskapet Krillbite i 2015. Lars Richard Olsen er journalist i Harstad Tidende, men har også anmeldt spill i snart 20 år for flere medier. Magnus Tellefsen har, i tillegg til en ganske berømt far, lang fartstid som journalist og redaktør i ulike medier. Sistemann, yngst og ferskest i redaksjonen er Mats Rindahl Johansen som er gruppens PC-geni.

- Vi er nok den største podkasten som lages i Harstad. Vi har et par tusen lyttere hver uke, og jeg kjenner ikke til andre som har like mange, sier Johansen.

Les også: Harstadværing ble sjef i et av Norges største spillselskaper

En podkast er en lydfil som det er meningen at du skal kunne høre hvor og når du måtte ønske. Det finnes podkaster om stort sett alle tema under himmel og jord. Blant annet legger NRK ut de fleste av sine radioprogrammet ut som Podkaster.

Hvis du ønsker å høre flere episoder finner du dette på LOLbuas hjemmeside.


Radio Harstad prater film og spill

– Damer både gamer og følger med på teknologi, det er bare ikke så mange som snakker om det, sier Lisa Skaar Næss og Marie Wessel Vangen.