2018 er musikkorpsenes år og det ønsker Kila musikkforening å markere med en førjubileumskonsert. Musikkforeninga fyller nemlig 40 år neste år.

– Det blir et skråblikk på hvordan det er å spille i korps. Vi elsker det, og det ønsker vi å vise publikum også, sier leder Torgeir Skjevik.

Derfor blir det konsert i kulturhuset førstkommende lørdag.

– Vi har hentet fram musikk i alle mulige sjangre fra vår musikalske historie. I oktober i fjor spilte vi oss til en 2.-plass i NNM for korps, og har selvfølgelig tatt med stykkene derfra. I tillegg blir det symfonisk musikk, originalskrevet for korps, såkalt «seriøs» musikk, det blir underholdningsmusikk fra både Thorbjørn Egner og Beatles, det blir meditativ musikk, trombonesolister og det blir marsjer. Noe for enhver smak, med andre ord, sier han.

Med på laget har musikkforeninga to driftige damer og tidligere medlemmer, Anette Ekman og Anne-Merete Ursin.

– Med glimt i øyet og rikholdig persongalleri skal de geleide publikum gjennom konserten i fri dressur. Her kan det garantert bli en overraskelse eller to for både korps, dirigent Halvard Bakklund og publikum.

Det hele avsluttes selvfølgelig standsmessig som en feiring bør gjøre, ikke bare med ett, men med mange smell, lover han.

– Vi gleder oss og håper på mange tilhørere som kan dele vår spilleglede og kjærlighet til korpsmusikk, sier Torgeir Skjevik.