Nymo Kvintett så dagens lys i 2002 og ut plata «Inner Urge» i 2005. Etter et langt opphold er de endelig klare med ny turné.

Opphold betyr ikke at musikerne har ligget på latsiden. Saksofon-brødrene fra Valnesfjord, Frode og Atle Nymo, har etablert seg som sterke profiler på både den norske og den internasjonale jazzscenen, og er kjent fra mange sammensetninger, blant annet Urban Connection, Motif, Trondheim Jazzorkester og Bodø Big Band. Bandet spiller en videreutvikling av jazztradisjonen fra Miles Davies.

Nymo kvintett består av virtuosene Vigleik Storaas på piano, Steinar Raknes på bass og Håkon Mjåset Johansen på trommer, i tillegg til de allerede nevnte brødrene.

Les også: Espen Beranek Holm: – Jeg glede meg stort

Bandet spilte under Hemnesjazz i fjor, og høstet strålende tilbakemeldinger:

«Med et slikt stjernelag blir framføringen fabelaktig. Musikerne får ut det beste av hverandre, de gir hverandre plass og rom, og det veksles mellom partier som er så sarte som fløyel, og kraftsalver som kommer som et fyrverkeri. Solopartiene var selvsagt briljante og høstet heftige klappsalver fra et engasjert og begeistret publikum,» skrev Hemnesværingen.

«Reportoaret er variert og består av låter bl.a. signert storebror Atle Nymo, pianist Vigleik Storaas, pianist Keith Jarret, den italienske trommislegenden Aldo Romano og selveste Miles Davis. Bandet nærmest demonterer dette materialet for så å sette det gradvis sammen igjen i løpet av låtas gang, nå tilføyd deres eget musikalske særpreg. Det funker som fy,» skrev Avisa Hemnes.