Tanja Emilie Åmo mottok sølvmedalje for bildet «A Drop in the Ocean» i kategorien Kommersielt. Hun fikk også hederlig omtale for tre andre bilder. Fotograf Sara Heikkílä mottok hederlig omtale for to av sine bilder.

Tanja Emilie Åmo har svennebrev fra Medieskolerne i Viborg og fra portrettfotograf Lena Sørensen. Hun har en lidenskap for portrettfotografering og har allerede rukket å vinne flere priser. Blant annet ble hun Årets Fotograf i Nord-Norges Fotograflaug i 2015.

Sara Heikkilä driver Smilehullet fotostudio i Harstad og er en erfaren portrettfotograf.

– Føles veldig bra

Åmo, som er 23 år gammel, sier til Harstad Tidende at hun begynte å fotografere for alvor som lærling etter å ha gått media i to år på Bardufoss Høgtun Vgs.

I dag bruker hun det meste av tiden i jobb som fotograf for Sør-Troms museum.

– Etter hvert håper jeg at jeg for alvor får startet opp mitt firma og får flere kunder, sier hun.

Selv om hun vant pris i kategorien for kommersielle fotografier, er det portretter og mennesker som er favoritten.

Pris og hederlig omtale setter hun pris på.

HEDER: Det ble premiedryss til fotografer fra Harstad under Norges Fotografforbunds årlige landskonkurranse på Hell søndag. Her viser Tanja Emilie Åmo fram sølvmedaljen.

– Det føles veldig bra. Det er en anerkjennelse for jobben man gjør.

Tidløst gravidbilde

Sara Heikkílä fikk hederlig omtale, blant annet for et gravidbilde.

- Det er tidløst og vakkert lyssatt - så takknemlig for at jeg får lov til å bruke den i konkurranse. Å få et slikt bilde premiert er en anerkjennelse, sier Heikkílä.

Hun sier videre at det er veldig artig å få to bilder som hun er stolt av premiert i Landskonkurransen.

- Det er en anerkjennelse på at jeg leverer bilder som er av godt fotograffaglig håndverk i mitt daglige arbeid og det gjør meg stolt!

HEDER Sara Heikkílä fikk hederlig omtale for flere av sine bilder. Foto: Jon Klasbu.

Det andre bildet hun fikk premie for er av den unge sangerstjernen Thea Floer Kulseng.

- Det er fint siden konfirmasjonssesongen står rett for døra! Jeg elsker å fotografere konfirmanter. Det er en ære å få lage portretter av disse unge voksne menneskene jeg får lov å bli litt kjent med i løpet av fotograferingen.

Mange timer bak

Fotografiet Åmo vant sølvmedaljen for viser et smykke.

– Bak bildet ligger mange timers arbeid. Det krever millimeterpresisjon å få alt rett. Denne typen bilder får meg ut av komfortsonen og utfordrer meg selv, sier hun.

Arne Beck fra Bergen fikk den gjeveste tittelen som årets fotograf.

Juryen besto av juryformann Jens Eldøy og jurymedlemmer Jim Lowe, Knut Koivisto, Antti Karppinen, Ragne Kristine Sigmond og Laila Villebeck.

183 fotografer har levert inn 728 arbeider til årets landskonkurranse. Det ble i år utdelt 10 gull, 21 sølv, 52 bronse og 489 hederlige omtaler.