Det er en av Norges mest produktive og folkekjære forfattere som besøker Kvæfjord i dag og Ibestad fredag.

Edvard Hoem debuterte i 1969 og har siden skrevet både romaner, dramatikk, salmer og Shakespeare-gjendiktninger. Hoem har mottatt mange priser for sitt forfatterskap, blant annet Kritikerprisen i 1974 og Språkprisen i 2013.

Slektskrønike

Han har de siste årene hatt stor suksess med slektskrøniken som begynte med romanen Slåttekar i himmelen i 2014. Serien tar utgangspunkt i historien til hans egen oldefar, Knut Hansen Nesje, og forteller om utvandringen til USA, om reisen over Atlanterhavet og om de som ble igjen. Til sammen har det blitt fire bind om forfedrenes historie.

Hoem skildrer reise og liv med innlevelse basert på fakta og dikting, og han har gjenskapt datidens tidsbilde med stor detaljrikdom. Romanene har gjort inntrykk langt utover landegrensen, og gitt ham en betydelig leserskare.

Kontakt

I 2018 er Edvard Hoem festspilldikter under De Litterære Festspill i Bergen, men først er han altså å treffe i Kvæfjord og Ibestad.

Det er Norsk Forfattersentrum, en medlemsorganisasjon for forfattere med 1500 medlemmer i hele landet, som står bak turneen Hoem er på. Formålet er å skape kontakt mellom forfattere og publikum, og å sikre at forfatteren får riktig honorar når han eller hun opptrer.

«Forfattersentrumrekka» arrangeres med støtte fra fylkesbibliotekene i Nordland og Troms, Fritt Ord og Norsk Forfattersentrums medlemsfond. Og i vårt område skjer det på Kvæfjord bibliotek i dag og Ibestad bibliotek fredag.