Filmfestival på filmtur til London

Helene Hokland og Helene Eggen fra Harstad nye filmfestival, har plukket ut to norske filmer til filmfestival i London.

Internasjonalt: Helene Eggen og Helene Hokland er i utlandet for å presentere norsk film. Foto: Privat 

kultur

Festivalsjef Helene Hokland og festival- og programsjef-assistent Helene Eggen i Arctic Moving Image & Film Festival (AMIFF), er invitert til å gjeste Architecture Film Festival i London disse dager. De to har plukket ut to norske filmer i programmet «AMIFF Film Selection».

ArchFilmFest, som filmfestivalen forkortes til, har den samme kombinasjon av konvensjonell film og «bevegelige bilder», videokunst, eksperimentell film og tidsbaserte installasjoner i sitt program som AMIFF. Den er dessuten den første festivalen i England dedikert til å bringe arkitektur og film sammen.

De utvalgte filmene er «Hammersborg Protecting the Bygone Future» (2017) av Birgitte Sigmundstad med tekst av Kjetil Jakobsen og «Hollow Earth» (2013) av Emilija Skarnulyte & Tanya Busse.

Hokland og Eggen skal både presentere film og delta i paneldebatt.