Hipt og minnerikt

Márkomeannu presenterer både gamle slagere og ny musikk når Tanabreddens ungdom og ISÁK bookes tik årets festival.

ISáK: Ella Marie Hætta Isaksen, som er frontperson i bandet, var én av fem ungdommer som ble valgt ut til å delta på Márkomeannus helt egne talentprosjekt for samisk ungdom i 2016, «Nuoraid Sessions». 

kultur

- Márkomeannu har en lang tradisjon med å gi plass til både ferske og etablerte samiske artister, og det er en stor ære å få lov til presentere både Tanabreddens ungdom og ISÁK, sier festivalprodusent i Márkomeannu, Susanne Amalie Langstrand-Andersen.

Tanabreddens ungdom er kanskje ikke å regne som ungdom lenger, men bandet klarer fortsatt å skape bred entusiasme med musikken sin. Når bandet nå møtes igjen på Márkomeannus scene, ligger det an til en konsert full av gamle minner. Både Hartvik Hansen og Tore Aslaksen er med fra den originale besetningen, og Anne Lise Varsi vikarierer som kvinnelig frontvokalist.

Den samiske festivalen bekrefter samtidig det helt ferske samiske bandet ISÁK. Bandet er hjertebarnet til 19 år gamle Ella Marie Hætta Isaksen, og seiler opp til å bli årets musikalske snakkis i nord. Bandet slapp sin første singel denne uka, «Čurves munnje» (Rop til meg), og de er allerede booket til Miniøya i Oslo denne sommeren. ISÁK blander joik, pop og urbane synther, og beveger seg lekent mellom både samisk og engelsk.