Fellesøving til stor korkonsert i juni:

– Det blir et veldig trøkk

I helga var 140 sangere fra hele Nord-Norge samlet i Harstad for å øve sammen med tanke på stor konsert under festspillene.

DIRIGENT: Siv Cathrine Johansen er musikalsk ansvarlig for prosjektkoret. Hun har hatt hjelp av Dag Erik Enoksen til innøvingen.  

kultur

Eirin Hammari er produksjonsleder i Festspillene i Nord-Norge og ønsket rundt sangerne velkommen til øvingshelg. Og det hele handler om én ting: Carmina Burana, en kantate komponert av den tyske komponisten og musikkpedagogen Carl Orff i 1935 og 1936. Kantaten er basert på 24 middelalderdikt på latin fra samlingen Carmina Burana.

Det har pågått øving i mange hundre hjem i landsdelen allerede. Og alt kulminerer under Festspillene i Nord-Norge når prosjektet, som er laget av festspillene i samarbeid med NOSO, Nordnorsk Opera og Symfoniorkester, Forsvarets musikkorps Nord-Norge og Norsk korforbund, skal framføres.