Over 3000 solgte billetter:

Bakgårdsklare artister

To nye artistnavn er sluppet til Bakgården 2017.

Bendik: Bendik er bandet der Silje Halstensen er vokalist, frontfigur og låtskriver. Det er et av de mange unge norske som står på spranget til å gjøre det stort. Silje Halstensen er født og oppvokst delvis i Bergen (derav dialekten) og Bodø; der hun gikk fra barneskole til videregående. Foto: Øivind Arvola 

RAKETTNATT: Dagny Norvoll Sandvik er en av årets mest populære artister på strømmetjenestene. Nå skal hun til Bakgården. Foto: Tom Benjaminsen 

kultur

Den nordnorske artisten Dagny og bandet Bendik med Silje Halstensen fra Bodø skal spille i Harstad neste høst, i Bakgården.

Begge har spilt i Harstad før; Bendik nå i oktober på Ludo; og Dagny på samme sted i 2015. Dagny har også vært på stuekonsert-turne i regionen for noen år siden. Begge har også opptrådt på Festspillene; Silje Halstensen, frontfigur i bandet Bendik har faktisk vært ungkunstner tilbake i 2011.

Høydepunkt

Bendik har gitt ut tre kritikerroste album – i grenselandet mellom elektronika, pop og rock. Og det er et svært godt liveband.

Konserten til Bendik var da også ett av høstens kulturelle høydepunkt i Harstad.

– Vi tar ut mer råskap på scenen enn i platestudio. Det høres godt på konsertene, sier Halstensen til Harstad Tidende etter konserten.

– Når vi spiller live, så tenker jeg ikke så mye på at jeg skal synge fint. Da måtte jeg ha stått stille, og det går ikke.

Opptur

For Dagny Norvoll Sandvik (26) – med foreldre fra Harstad – har 2016 vært en lang opptur. Med superhiten «Backbeat» la verden for alvor merke til 26-åringen fra Tromsø, og derfra gikk det bare oppover i rasende fart. Og med årets singel «Fool’s Gold», har hun over samlet 25 millioner avspillinger på Spotify. P3 nominerte henne som årets nykommer under P3 Gull, og hun varmet opp for 14.000 Justin Bieber-fans da Bieber gjestet O2-arena i London tidligere i høst.

RAKETTNATT: Dagny Norvoll Sandvik er en av årets mest populære artister på strømmetjenestene. Nå skal hun til Bakgården. Foto: Tom Benjaminsen 

 

– Dette året oppsummeres best som favorittåret mitt, rett og slett. Hvis jeg måtte levd et år i livet mitt på nytt igjen, hadde det definitivt vært dette, sa hun nylig til iTromsø.

Fire klare

Med disse to navnene er fire artister klare. Fra før er Sondre Justad og Jarle Bernhoft klare til Bakgården 2017, som også denne gangen blir arrangert fra torsdag til lørdag.

Billettsalg

– Aldri tidligere har vi på så kort tid solgt så mange billetter. Og det er fremdeles god fart i billettsalget, slik at vi kommer til passere 3.000 solgte billetter før nyttårsaften, sier festivalsjef Jan Santocono.

Fra Bakgården 2016: - Visste ikke helt om jeg skulle le eller gråte

– Vi kommer til å bli utsolgt mye tidligere enn i år, det ser vi på billettsalget allerede.