– Det er med stor glede og ikke så lite stolthet at BAKgården nå kan lansere de to første artistene til BAKgården 2017, heter det i en pressemelding fra BAKgården.

– Sondre Justad har på kort tid etablert seg som en av de største popstjernene i kongeriket. I år har han spilt over 100 konserter og headlinet alle de største festivalene i Norge, som Øyafestivalen, Slottsfjellfestivalen og Pstereo. I august 2017 skal han endelig stå på scenen i Harstad igjen, og vi garanterer at dette blir en musikalsk opplevelse som vårt fenomenale publikum kommer til å elske, sier festivalsjef Jan Santocono.

Justad, som kommer fra Henningsvær, slo gjennom med et brak med singelen Nu har du mæ, sommeren 2014. Siden har han regjert radiokanalenes spillelister med låter som blant andre Det e over, Riv i hjertet, Lovte dæ, Tida vi bare va og Brusteinvalsen.

Nominert

Det sier noe om populariteten, og ikke minst kvaliteten i det Justad gjør, at han var nominert til å P3-gull-prisen i to av tre kategorier i år. I tillegg til å være nominert til årets låt, var han også nominert til årets liveartist, i skarp konkurranse med Highasakite og Karpe Diem.

Det er heller ikke første gang Justad er nominert til prestisjetunge priser. Debutalbumet Riv i hjertet, som kom i 2015, høstet hele tre Spellemannpris-nominasjoner: Årets album, Årets popsolist og Årets nykommer.

– «Sondre Justad lager pop som pop skal lages», og «Sondre Justad kan løfte norsk pop inn i en ny tidsalder», skrev pressen etter debuten. Justad svarte med å løfte seg enda et hakk i år, og med den storslåtte låta Riv i hjertet, lodder lofotingen enda større dyp og berører hjertene til dem som lytter til teksten, sier produsent Børge Hoseth.

Mr. Cool kommer

Den andre artisten som er klar til neste år bakgårdsfestival, er Jarle Bernhoft - den kuleste artisten som kommer til BAKgården, skal vi tro pressemeldingen.

Den som har levd noen år husker kanskje Bernhofts primalskrik i det hardtslående rockebandet Spam, som gjorde en uforglemmelig konsert på Studentkroa i Harstad. Noen fikk også oppleve ham som en fabelaktig formidler i ren Tom Waits-stil i samspill med en bassklarinett og trekkspill i Galleri NordNorge under festspillene.

Hele Norge – og mange i utlandet med - fikk imidlertid øynene opp for Bernhoft da han fikk en monsterhit med låta «C'mon Talk», som brakte ham inn i tv-studioene til blant annet Conan og Ellen DeGeneres Show i USA.

­– Når han kommer til oss i august har han med seg et stort band i ryggen, og sammen sørger de for at det kommer til å svinge noe vanvittig. Vi så ham i sommer, og var ikke i tvil om at Jarle Bernhoft og The Fashion Bruiser vil ta publikum i BAKgården med storm, sier Santocono.

Spellemann

Sangeren og multi-instrumentalisten Bernhoft startet sin solokarriere i 2008 da han ga ut albumet «Ceramik City Chronicles». I årene som fulgte turnerte han landet rundt, opparbeidet seg et imponerende liverykte. I 2011 slapp Bernhoft sitt andre studioalbum «Solidarity Breaks».

Albumet befestet Bernhoft sin posisjon og lå høyt på listene resten av året. Før året var oppe slapp Bernhoft albumet «Walk With Me – Live at Chateau Neuf» med KORK. Begge albumene toppet VG-listen i 2011.

Bernhoft ble kåret til Årets Spellemann under Spellemannprisen i 2012 og vant i tillegg klassen mannlige artist for «Solidarity Breaks».  I 2014 slapp han sitt tredje studioalbum, "Islander", som gikk rett til topps på salgslistene. Med låta "Come Around" herjet Bernhoft radiokanalenes spillelister, og albumet ble i tillegg nominert til årets beste R&B-album under verdens største musikk-prisutdeling, Grammy Awards!

– Det er bare å begynne å glede seg til BAKgården 2017. Bernhoft kommer til å begeistre publikum i verdens beste bakgård og skape en fest som vi kommer til å huske med begeistring lenge etter at festivalen er over, sier produsent Børge Hoseth.

BAKgården 2017 arrangeres 17.-19. august 2017.