Fredag kveld kunne en se bilder med karakter og humor i Harstad kunstforening.

Kanskje like greit at 48-årige Trude Lind Oftedal fant ut at hun var allergisk mot maling. Dermed fant hun veien inn i kunstformen mix-media med tegninger og trykk.

Dette sa kulturrådgiver i Harstad kommune noe om, da hun fredag kveld introduserte tegner med adresse Andøy for de vel 40 fremmøtte som han tatt turen til høstens første utstilling i lokalene til Harstad kunstforening.

– Det er ikke ofte vi har tegninger i forbindelse med våre utstillinger, sier Lena Bergstad, som er nestleder i Harstad kunstforening.

Etter introduksjonen av kunstneren, sang Grete Wærness og pianist Hilde Nordahl Pedersen spilte to melodier etter ønske fra kunstneren.

– Jeg er svært glad for å få komme til Harstad med mine bilder. Jeg har 30 større bilder med meg hit til Harstad. Det er bilder som jeg har tegnet de siste årene. Det kan være motiver fra min egen hverdag, og det kan være tegninger av sterke personligheter som jeg har møtt på min vei, forteller Lind Oftedal, som startet opp på kunstskole på Andøy i 2003. Ved siden av jobb som frisør, så har hun brukt mye tid på sine lidenskap, tegning.

– Kanskje kan jeg en dag leve av min tegninger. Jeg har fortsatt svært mye på lager av bilder jeg ønsker å tegne, sier Andøy-kunstneren, som helt klart i ferd med å skaffe seg en større publikum. Vi tror neppe det er første og siste gang at vi ser bilder av henne på en utstilling i festspillbyen.

SANG: Grete Wærness sang og Hilde Nordahl Pedersen spilte piano under åpningen av utstillingen til Trude Lind Oftedal fredag kveld. Foto: Tore Skadal
OPPMØTE: Mange av kunstforeningens egne medlemmer var spent på kunsten til Oftedal. Rundt 40 personer brukte deler av fredagskvelden for å se på kunsten. Foto: Tore Skadal Foto: Tore Skadal