Bakgården-aktuelle Madcon:

– Rist litt på stumpen. Du fortjener det

I 2010 skapte Madcon hysteriske tilstander i Bakgården. Duoen satser på det samme torsdag kveld.

BEGGIN: Tshawe Baqwa var nede og hilste på publikum da Madcon sist spilte i Bakgården. Da var det superstemning. Duoen stilte med eget band og et godt innøvd show som publikum satte pris på. 

GLOW: Yosef Wolde-Mariam i Bakgården 2010.   Foto: Mariann Dybdahl

DON’T WORRY: Madcon selger godt i flere land, og er store i Tyskland. Don’t Worry er streamet over 200 millioner ganger. 

kultur

Rap- og popgruppen er en av Norges største artister i dag. Deres største hit, ”Don’t Worry” , har til sammen på strømme- og videotjenestene over 200 millioner avspillinger. Madcon har også opplevd stor suksess med sine seks album og mange singler.

Da bandet spilte i Harstad sist, var det ”Beggin’” og ”Glow” som skapte furore i Bakgården, med allsang og dans. Nå gleder Tshawe Baqwa og Yosef Wolde-Marian seg til å skape liv på Bakgården. Duoen mener nemlig at det er få ting som er bedre enn konserter i Nord-Norge.

– Nordlendinger, som Mandela sa en gang før han forlot vår verden, identifiserte sterke likheter med deres væremåter og afrikanernes. Så for oss har det bare vært gode vibber fra børjan til ende, sier Madcon til Harstad Tidende.

Suksess

Duoen, som består av Tshawe Baqwa og Yosef Wolde-Marian, har rappet samen helt siden 1992. Etter et samarbeid på Paperboys sitt første album ”No Cure” for Life, ga Madcon ut debutalbumet ”It’s All A Madcon” i 2004, hvor låten ”Infidelity” ble en topp-20 hit på VG-lista.

Det var likevel ikke før 2007 at bandet virkelig slo igjennom internasjonalt, da de ga ut hitlåten ”Beggin’”. Låten var en coverlåt av The Four Seasons hit i 1967 med samme navn. Etter at den store hiten har duoen gjort suksess med hits som ”Glow”, ”One Life”, ”Keep My Cool” og ikke minst ”Don’t Worry” som ble gitt ut i fjor.

Oppfordring

Torsdag entrer Madcon Bakgården, hvor de lover å imponere de som har kjøpt billetter til konserten.

– Har du sett på nyhetene i det siste? Har du ikke blitt sliten av alt man må forholde seg til i hverdagen med alle våre forpliktelser? Og som et yngre menneske har man også et helt eget sett med utfordringer. Vår oppgave er å gi dere en pause fra det, og å få dere harstadværinger til more dere med folk man er glad i blant andre mennesker som fortjener og ønsker et lite avbrekk, er beskjeden Madcon har til harstadværingene.

Deretter kom de med en oppfordring:

– Så kom. Glem, smil, le og bli påmint på hvor mye man kan gledes og bli stimulert av de enkle tingene i livet. Rist litt på stumpen. Du fortjener det, sier han.